Ankara’da Üç Gün Sürecek 3. Sanayi Şurası Başladı

Ankara’da Üç Gün Sürecek 3. Sanayi Şurası Başladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde yapılan 3. Sanayi Şurası, Ankara’da başladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde yapılan 3. Sanayi Şurası, Ankara’da başladı. Açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Şura, 3 gün sürecek.

3. Sanayi Şurası, Ankara ATO Congresium’da yoğun katılımla başladı. 3 gün boyunca sanayinin farklı sektör ve kurumlarla işbirliğinin artırılmasının farklı oturumlarla ele alınacağı Şura’da bakanlar da özel oturumda bir araya geldi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün yönettiği Bakanlar Oturumu’na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım katıldı.

Nihat Ergün, Türkiye’de son dönemde yaşanan siyasi istikrarın sektörel uyumu beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, Şura’da gelecek 10 yılın sanayi vizyonun bütün yönleriyle ortaya konacağını kaydetti. Ülke olarak kendi teknolojimizi üretmenin önemine vurgu yapan Ergün, "Haberleşme uydu ve uydu fırlatma rampalarını artık kendi imkanlarımızla yapmanın zamanı gelmiştir." şeklinde konuştu. Türkiye’nin zenginliğinin yer üstü zenginliği olduğunu ifade eden Ergün, genç nüfusa yönelik çalışmalardan örnekler verdi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR ZORUNLULUKTUR"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dünyanın bir numaralı küresel sorununun çevre kirliliği ve iklim değişikliği olduğunu ifade ederken, Türkiye olarak bu alanda üzerine düşenleri yaptıklarını aktardı. Kentsel dönüşümden de söz eden Bayraktar, "Kentsel dönüşüm Türkiye için bir zorunluluktur. Sadece depremsellikten ötürü değil bu zorunluluk. İklim değişikliğine olan katkısından enerji tasarrufuna kadar geniş yelpazede ele alıyoruz kentsel dönüşümü." diye konuştu. Bayraktar, yeni binalarda enerji kimlik sertifikası olmadan iskanların verilmeyeceğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Türk nüfusunun yarısının 30 yaş altında olduğunu ifade ederek, nitelikli işgücünün artırılması için yürütülen çalışmalardan söz etti. "Üniversite-sanayi köprüsünü oluşturmalıyız." diyen Çelik, günümüzde pazu gücünden ziyade önemli olanın beyin gücü olduğu vurguladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da gelişmişlikte ulaşım ve iletişimin olmazsa olmazı olduğunun altını çizdi. Yıldırım, "Son 10 yıldaki gelişme ve büyüme gelecek 10 yılda da sürdürülecekse, ulaşım ve iletişime yapılan yatırımlar hız kesmeden devam etmelidir." şeklinde konuştu. Güven ve istikrarın hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Yıldırım, "Türkiye, her alanda kayıp yıllarını telafi etmiştir." dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.