Amil Acar: Ereğli Sorunlarına Çözüm Bekliyor

Amil Acar: Ereğli Sorunlarına Çözüm Bekliyor

Siyasi Partilerin Ereğli’deki İlçe Başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı

Ereğli İYİ Parti İlçe Başkanı Amil Acar 

Ereğli Sorunlarına Çözüm Bekliyor

Geçtiğimiz yıllarda Yeşil Ereğli olarak bilinen, şimdilerde ise giderek artan beton yığınlarının arasında yeşil dokusunu kaybetme noktasına gelen her sokağında küçüklü büyüklü akar ve derelerle suların aktığı, gül bahçeleri ve beyaz kirazı ile meşhur ilçemizin sorunlarını dört ana başlıkta sıralayabiliriz.

Aşağıda ana maddelerle sıraladığım sorunlar yazımın bazı bölümlerinde belirttiğim üzere aslında ülkemizin yaşadığı temel sorunlardır.

1. EKONOMİK SORUNLAR; Hükümetimizin uygulamış olduğu yanlış ekonomi politikaları ve Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin sebep olduğu ekonomik bunalım Memleketimizin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de ciddi sorunlar yaratmıştır. Sanayi sektörünün çok fazla olmadığı, tarım ve hayvancılık sektörü ile geçinmeye çalıĢan ilçe halkımız özellikle son yıllarda bu sektörlerde artan girdi maliyetleri sebebiyle istediği kazancı sağlayamamakta ve ürettiği ürünü de değerinde satamamaktadır. Hal böyle olunca hayvancılıkla uğraşan besiciler hayvanlarını kestirmek, meyvecilik işleri ile uğraşanlar fidanlarını kesmekte ve çiftçilikle geçim sağlayan üreticiler ise topraklarını ekmemektedirler. Sanayisi çok fazla gelişmemiş olan ilçemizde işsizlik sorunu da buna bağlı olarak fazladır ve dahada artmaktadır. Tarımı ve hayvancılığı destelemek amaçlı kurulan birlik ve kooperatiflerde gereği gibi çalıĢmamaktadırlar. Üreticinin derdine bırakın çare olmayı dinlememektedirler.

Devlet kurumlarının çalışmadığı, adaletin işlemediği, bakanların ve bürokratların fikir ve görüşlerinin alınmadığı ;tek adam rejimi ile yönetilen Yeni Türkiye’miz özellikle son zamanlarda onların değimiyle Eski Türkiye’yi arar duruma gelmiĢtir. Akaryakıt, elektrik ve doğalgaza yapılan günlük zamlar, engellenemeyen döviz artıĢı sebebiyle vatandaşlarımız zor günler geçirmektedirler. İşin üzücü tarafı ise daha da zor günler bizleri beklemektedir. Faiz indiriminde ısrar eden kurumlara ve merkez bankasına her konuşmasında direktifler yağdıran Sn CumhurbaĢkanımızın bu anlamsız inadı yüzünden işletmeler zarar etmekte, halkın alım gücü düşmektedir. İnsanımız mutsuz, gençlerimiz kaygılı, kadın ve çocuklarımız ise umutsuzdurlar.

2. SAĞLIK SORUNLAR; İlçemizde sağlık anlamında yaĢanan en büyük sorun Devlet Hastanemizde bulunan branĢlarda yeterli sayıda uzman doktor olmaması ve bazı doktorlarında geçici görevle ilçe dıĢına gönderilmesi sebebiyle hastaların muayene ve kontrol için randevu alamamalarına sebep olmaktadır. Randevu alamayan hastalar çevre illerdeki hastanelere gitmek zorunda kalmaktadırlar. Elbette bu durum ilçe halkımıza maddi bir külfet getirmektedir. Maddi durumu iyi olmayan hastalarımızın tedavileri yarım kalmaktadır. Hastanemiz bünyesinde eksik branşlarda bulunmaktadır. Sığınmacılar (Suriye ve Afgan) ve mevsimlik tarım işçileri ile birlikte nüfusu 200 000 e dayanan ilçemiz hastanesinde Kalp damar ve anjiyo ünitesinin olmayışı sebebiyle hastalar Konya’ya sevk edilmektedir. Kalp krizi geçiren ve her saniyesi büyük önem taşıyan bir hasta 150 km yol gitmek zorunda kalmaktadır. Sevklerin in bazıları da hastanemizde yeterli cihazın olmamasından kaynaklanmaktadır. İlçe hastanemizin bu sorunları tarafımızca defalarca yerel basında ve sosyal medyada gündeme getirilmiştir. Hastanelerde sıra beklemeyi bitirdiklerini iddia edenlerin evde telefon yada internet başında günlerce randevu almak için uğraş verdiklerinden haberleri olmadığı kanaatindeyim. İnterneti olmayan veya interneti kullanmasını bilmeyen vatandaĢlarımızdan da bi haberler sanırım.

Parası olanın daha iyi sağlık hizmeti aldığı , mültecilerin bile vatandaşlarımızdan daha öncelikli olduğu memleketimizin sağlık sisteminde yaşanan aksaklıklar gün gibi ortadadır. Hastalıklarından dolayı özel durumda olan bir kısım hastalarımız ise (SMA, KANSER gibi) çareyi yardım kampanyalarında aramaktadırlar. İvedilikle bu hastalarımıza devlet eli uzanması gerekirken hükümet yetkilileri bu konuda üç maymunu oynamaktadırlar. Bütün bunlarla ilgilenmeyenler bazı dönemlerde yüksek maliyeti bahane ederek bir takım ilaçları da ödeme kapsamından çıkarma yoluna giderek hastaları zor durumda bırakmaktadırlar.

3. EĞİTİM SORUNLARI : Gelişmiş Ülkelerde yönetimi ve sistemi çok nadir değiĢtirilen ve değiştirilmemesi gereken olgu Eğitim sistemidir. Ancak bizim ülkemizde her dönem sistemin yöneticilerinin değiştirildiği Eğitimin ve okullarımızın geldiği durum ortadadır. İlçemiz okullarında gözlemlediğim en büyük sıkıntı yeterli derslik olmamasından kaynaklı kalabalık sınıflardır. Kalabalık sınıflar ve eğitim sisteminin düzensizliği eğitim kalitesini düşürmektedir.

Ġzlemlerimden edindiğim bir diğer husus ise okulların bahçelerinin yetersizliğidir. Mevcut alanlarda ya beton yada asfaltla kaplanmıştır. Okul bahçelerinde çocuklar için ne bir yeşil alan nede toprağa temas edecekleri alanların olmadığıdır. Yine hükümetin uyguladığı politika gereği kapanan eski köy okullarının atıl haldeki binaları da ayrı bir tartışma konusudur. Köy okullarını kapatarak merkez okullara taĢımalı sistemle öğrenci taşıyan bu sistem öğretmen , veli ve öğrenci arasına mesafe girmesine sebep olmuştur.

Anlatmakla bitmeyen memleket sorunlarından ve en önemli olanlarından olan Eğitim sorunu hükümetin herkes bi diploma sahibi olsun da nasıl olursa olsun zihniyeti ile her ile ve hatta neredeyse her ilçeye açılan üniversite ve yüksekokullarımız da eğitmen açıklarından dolayı dersler boĢ geçmektedir. En acı tarafı ise bölümlerinden mezun olan öğrenciler iş bulamamaktadırlar. Bunun neticesinde on binlerce üniversite mezunu iĢsiz gencimiz geleceklerine dair plan yapamamaktadırlar.

4. SOSYAL SORUNLAR..: İlçemizin sorunlarından bir tanesi de sosyal ve kültürel sorunlardır. Yeterli sayıda spor alanları, ören yerleri, sinema ve tiyatro salonları olmaması; kültürel etkinliklerin düzenlenmemesi sebebiyle özellikle gençlerimiz ve kadınlarımızın etkin olamamalarına sebebiyet vermektedir. Özellikle gençlerimizin çağımızın hastalığı haline gelen internet ve sosyal medya alıĢkanlığından kurtarmak için spor ve kültürel etkinlikler ve bu etkinlikler için alanlar oluşturulmalıdır. Kadınlarımıza yönelik kurslar açılmalı, bu kurslarla birlikte kadınlarımızı ekonomi çarkına dâhil etmeliyiz. İktidar partisi ve ortağının çirkin benzetme ve söylemleri ile kutuplaĢan insanımızın yeniden bir araya gelmesinin yolunun bu tür faaliyetlerin artması ile gerçekleşeceğini düşünmekteyim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum