Altınay: Savaşan bir ekibiz

Altınay: Savaşan bir ekibiz

Yeni sezon hazırlıklarını aralıksız sürdüren Konya Şekerspor, çalışmalarının ilk etabını Cuma günü tamamlıyor. Temsilcimiz Kartepe kampı öncesinde kadrosuna iki futbolcu daha katmak istiyor

Yeni sezon hazırlıklarını aralıksız sürdüren Konya Şekerspor, çalışmalarının ilk etabını Cuma günü tamamlıyor. Temsilcimiz Kartepe kampı öncesinde kadrosuna iki futbolcu daha katmak istiyor

 

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarını Recep Konuk Tesisleri’nde sürdürüyor. Teknik Direktör Metin Altınay nezaretinde günde çift çalışma yapan temsilcimiz, idmanların ilk bölümünde sabahları salonda kondisyon ağırlıklı çalışmalar yapıyor. Akşam saatlerinde yaptığı ikinci bölüm çalışmalarında ise teknik ve taktik antrenmanlar yapıyor.

Çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren yeşil-beyazlılar, antrenmanların ilk etabını önümüzdeki Cuma günü tamamlayacak. Ardından iki gün izin yapacak olan Şekerspor, 1 Ağustos Pazartesi günü yeniden bir araya gelecek ve kamp çalışmaları için Kocaeli’ye gidecek. Temsilcimiz Kartepe’de kampa girerek ikinci etabın startını vermiş olacak. Bir diğer taraftan da transfer çalışmalarına devam eden yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz günlerde iki önemli ismi renklerine bağlayarak dış transfer sayısını 13’e çıkardı. Temsilcimiz bir orta saha birde sağ açık ile anlaşarak Kartepe kampı öncesinde transferi bitirmenin hesaplarını yapıyor.

Öte yandan Şekerspor, Kartepe kampı öncesinde kadrosunu şekillendirmenin hesaplarını yapıyor. 13 yeni transfer ile yeni bir yapıya kavuşan temsilcimiz, Şekerspor genç takımından A takıma kazandırdığı 4 futbolcu ile kadrosunu zenginleştirdi. Genç takımdan Onur, Samet, Burak ve Candemir A takımla birlikte çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz sezon kadrosunda bulunan on futbolcu ile yollarına devam etme kararı aldı. Şekerspor’da Ahmet Önay, Ahmet Sabri Fener, Gökhan Vuran, Hüseyin Burak Erin, Ishak Çakmak, Mehmet Balban, Murat Dilek, Öğuz Gürbulak, Ömer Ali Şahiner ve Yusuf Akyel takımda kalan futbolcular oldu.

Şekerspor transfer döneminde 13 yeni futbolcuyu renklerine bağladı. Yeşil-beyazlılar, Çorumspor’dan Eren Görür, Karşıyaka’dan Kaleci Akın Vardar, Kızılcahamamspor’dan Erkan Ferin, A.Üsküdar 1908 Spor’dan Fatih Sandallı, Beypazarı Şekerspor’dan Hüseyin İriç, Güngören Belediyespor’dan Ilkay Margıçlı, Nazilli Belediyespor’dan Kenan Karışık, Beypazarı Şekerspor’dan Özgür Çelik, TKİ Tavşanlı Linyitspor’dan Tanju Yavuz, Eskişehirspor’dan Tarık Mayhoş, Güngören Belediyespor’dan Seçkin Bektaş, Adana Demirspor’dan Ertan Koç ve Türk Telekom’dan Kerem Can Akyüz’ü transfer etti.

Yeni sezon çalışmalarının ilk bölümünü değerlendiren Konya Torku Şekerspor Teknik Direktörü Metin Altınay, önümüzdeki Cuma günü ilk etabı tamamlayacaklarını söyledi. takımın şu andaki durumundan oldukça memnun olduğunu dile getiren Altınay; “Günlük çift idman yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Takıma yeni katılan ve eski futbolcuların kaynaşmaları, ayrıca genç takımdan gelen futbolcuların durumları da oldukça memnuniyet verici. Yaklaşık 30’a yakın futbolcu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kartepe kampı öncesinde kadroyu yeniden şekillendireceğiz. Öncelikle bir orta saha birde sağ kanadın önünde oynayan iki futbolcu ile anlaşacağız. Bu mevkiler için Orduspor, Göztepespor ve Manisaspor gibi takımların bazı futbolcuları ile temaslarımız devam ediyor. Ayrıca kamp dönemi öncesinde kadromuzdan yollarımızı ayıracağımız bir takım isimler olacak. Bunların hepsini önümüzdeki iki gün içinde şekillendireceğiz” dedi.

Kartepe kampı ile ilgili de açıklamalar yapan Altınay; “Kocaeli Kartepe kampımız yaklaşık 17 gün sürecek. Bu süre içinde tek hedefimiz en az 5-6 akımla hazırlık maçı oynamak. Yeni bir yapılanma içine girmemizden dolayı eksi ve yeni futbolcuların birlikte oynayarak maç tecrübesi kazanması adına hazırlık maçları büyük önem taşıyor. 17 günlük süre içinde bunu gerçekleştireceğiz ve Konya’ya döndükten sonra da çevre illerden veya Konya içinden birkaç takımla daha hazırlık maçı oynamayı düşünüyoruz. Çalışmalarımıza başladığımız günden itibaren savaşan bir takım almaya çalıştık. Bu doğrultuda ise takım kadrosunu kurmaya çalıştık ve ekibimin yüzde 80’e yakın kemik kadrosunu kurduk. Tek düşüncemiz lige iyi bir başlangıç yaparak, bu sezon Bank Asya 1. Lig hedefini gerçekleştirmek. Tüm camia olarak bu hedefe kilitlenip sezon sonunda mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.