Aile Şirketleri, ‘birliği Ve Sürdürülebilirliği‘ Ele Aldı

Aile Şirketleri, ‘birliği Ve Sürdürülebilirliği‘ Ele Aldı

Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), ‘Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi‘ İstanbul Büyük Tarabya Oteli’nde yapıldı.

Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), ‘Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi‘ İstanbul Büyük Tarabya Oteli’nde yapıldı. ‘Ailede Birlik, İşletmede Sürdürülebilirlik‘ temalı zirveyi açan derneğin yönetim kurulu başkanı Şerife İnci Eren, “Aile şirketleri, ülkemizde toplam milli gelirin minimum yüzde 75’ini; istihdamın yüzde 85’ini karşılıyor. Etkin bir aile şirketi kurmak ve onu kurumsallaştırmak ailemizin yanında ülkemizin de hedeflerini yakalamasına da en büyük katkıdır.” dedi.

200‘ü aşkın katılımcının yer aldığı zirvede Borusan Holding’in Üst Yöneticisi (CEO) Agah Uğur ve Eti Grup Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı da iştirak etti.

Aile şirketlerinde profesyonelleşmenin ayırt edici bir kimliğe bürünme prosesi olduğunu vurgulayan Agah Uğur, “Bir şirketin kurallara, ilkelere, prosedürleri bulunması, kendine özgü davranış biçimlerini, faaliyet yürütme usul ve yöntemlerini ortaya koyması gerekir. Böylece şirketin planlı, programlı ve kuralların yazılı olduğu bir sistem haline gelmesi amaçlanır. Bu sistemin oluşturulmasında aile üyelerinin profesyonellerle yönetimi paylaşmaları kaçınılmazdır. Ancak profesyonel yapıya geçiş aile ve şirket içinde plan dönemi gerektirir ve belirli aşamalarla olur.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.