Ahmet'in şampiyonluğu Konya'yı gururlandırdı

Ahmet'in şampiyonluğu Konya'yı gururlandırdı

Portekizde yapılan 23Yaş Altı Gençler Pist Bisikleti Avrupa Şampiyonasında Konyalı sporcu Ahmet Örkenin tüm rakiplerini geride bırakarak zirveye oturması Konya spor kamuoyunda büyük sevinç yarattı

Portekiz’de Milli formayı en iyi şekilde temsil eden genç sporcunun kulübü Şekerspor’da bu haklı gururu fazlasıyla yaşayanlar arasında.  Kulüp Başkanı Yavuz Erence kendilerini gururlandıran başarılı milli sporcu Ahmet’i kutladı. Erence: “ Sporcumuzun başarısı bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Kendisini kutluyorum. Konya Torku Şekerspor olarak Onursal Başkanımız Recep Konuk’un desteğiyle Konya’nın ata sporu olarak bilinen bisiklette başarılı sporcular yetiştirmek için çalışıyoruz. Çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladık. Ahmet daha öncede birçok başarıya imza atmış bir sporcumuz. Başarısının aratarak devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu
Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu ise  “Milli forma ile Avrupa Şampiyonu olan Konyalı sporcumuz Ahmet Örken’i ve Kulübü Konya Torku Şekerspor’u kutluyorum. Ahmet yetenekli bir sporcu ve kendisinden bu başarıyı bekliyorduk. Konya geçmişte olduğu gibi şimdi de bisiklette söz sahibidir. Sporcularımıza destek olunduğu takdirde Konya’dan daha çok başarılı sporcu çıkacaktır.  Pist yarışlarında geleceğimizi aydınlık olarak görüyorum.  Ahmet kardeşimiz gibi alttan gelen yetenekli sporcularımız var eminim ki onlarda ilerleyen zamanlarda başarılı sonuçlara imza atacaktır. Ahmet Örken’in antrenörlerini ve kulübü Konya Torku Şekerspor’u tekrar kutluyorum” dedi.     
İlk kez 2010 yılı ocak ayında pist bisikleti ile tanışan Ahmet Örken o tarihten bu yana başarılı sonuçlar alarak dikkatleri üzerine çekmişti. Geçtiğimiz yıl bu branşta dünya 8’inciliğine ulaşan Ahmet Örken, yeteneği ve disiplinli antrenmanları ile sadece bir yıl sonra Avrupa Şampiyonu unvanına ulaşırken, Recep Ünalan 2012 Londra Olimpiyatları seçmeleri için avantaj elde etti.
Örken ve Ünalan, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılında başlatılan Sporcu Gelişim Projesi kapsamında İsviçre ve İspanya’da bulunan antrenman merkezlerinde Türk ve yabancı antrenörler eşliğinde çalışıyorlardı. Çalışmalarını son olarak Mallorca’da sürdüren Türk sporculara kariyerinde 8 dünya şampiyonu yetiştiren baş antrenör Andy Sparks eşlik etti. Antrenör Gelişim Projesi dahilinde Türkiye’nin bu dalda en üst kategori olan uluslarası antrenör belgesine ulaşan milli takım antrenörü Mutlu Erçevik’in nezaretinde uzun süredir yurtdışında çalışan Türk sporcular kısa sürede bu alanda zirveye çıkarak herkesi şaşırttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.