Abd Ve Almanya’yı Mantı İle Tanıştıracak

Abd Ve Almanya’yı Mantı İle Tanıştıracak

Restoran sektörünün önemli markalarından Badem Mantı, ABD ve Almanya’yı radarına aldı.

Restoran sektörünün önemli markalarından Badem Mantı, ABD ve Almanya’yı radarına aldı. Mantı ve börek türleri ile bilinen marka, Türklerin yoğun olduğu New York, Frankfurt, Münih ile Hamburg’da şube açmayı planlıyor.

Planın 2014 itibari ile uygulamaya geçeceğini belirten Badem Mantı ortaklarından Gürbüz Yıldız, “Mantı bizim ata yemeğimiz. Anadolu’nun her tarafında ayrı formlarda yapılıyor. Ama nihai olarak annelerimizin, hanımlarımızın jenerasyonunun göreceği bir yemek. Bu anlamda bizim önemli bir misyonumuz var, o da bu yemeğin, ananenin devamı.” diyor.

Yıldız, en önemli gayelerinin mantının tanınırlığının, bilinirliğinin artması olduğunu da ifade ediyor.



Badem Mantı’da pek çok mantı türü bulunuyor. Marka mantının yanında börek ve dolma türlerini de müşterileri ile buluşturuyor. Bu aralar restoranlarına yönelimin arttığını anlatan Badem Mantı ortaklarından Gürbüz Yıldız, ürünleri ile ilgili olarak şunları aktarıyor:

“Bir kere kıymalı mantımız var. Burada yüzde 100 dana eti kullanıyoruz. Tereyağını Balıkesir’den getiriyoruz. Yoğurt ve baharatta da durum öyle. Vejetaryen konuklarımız için peynirli ve ıspanaklı mantılarımız var. Ürünlerimizden bir diğeri Çıtır mantı. Yine hanımlar ve çocuklar tarafından tercih edilen çikolatalı mantımız var. Onun içine yüzde 70 kakaodan yaptığımız çikolata sosu ile Marmaris Selimiye bademlerini serpiyoruz. Sonrasında Türkmen usulü katlıyoruz. Biz, Kastamonu Evrenyeliyiz. Evrenye Köyü’ne de borcumuzu ödüyoruz. Şubemizde meşhur annemizden öğrendiğimiz şekli ile Kulaklı mantı yapıyor, satıyoruz. Kulaklı mantı da Karadeniz’de tanınan bilinen bir mantı türü.”



Şu an 4 şubelerinin bulunduğunu dile getiren Yıldız, “Ağırlıklı Anadolu yakasındayız. Yakında Kadıköy Çarşı’da da olacağız. Ama Avrupa yakasına da geçeceğiz. Etiler ve Nişantaşı’nda olacağız. Franchise için faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu manada iyi bir konuma gelmeliyiz, çünkü şu an elle üretim yapıyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

ABD ile Almanya’ya da açılacaklarını bildiren Yıldız, bu bağlamda şu açıklamalarda bulunuyor:


“2014 sonundan itibaren Türklerin yoğun olduğu ABD ve Almanya’ya gireceğiz. ABD’de New York’ta olacağız. Almanya’da Frankfurt, Münih, Hamburg büyütecimizde. Ya bu 3 şehrin tamamında olacağız ya da birinde. Yani ya Almanya’da üretim yapıp 3 şehirde bulunacağız, ya da Türkiye’den ürünleri gönderip tek şehirde servis sunacağız.


Mantı bizim ata yemeğimiz. Anadolu’nun her tarafında ayrı formlarda yapılıp sunuluyor. Ama en son bizim annelerimizin, hanımlarımızın jenerasyonunun göreceği bir yemek. Bu anlamda bizim önemli bir misyonumuz var, o da bu yemeğin devamı. Temenni ediyoruz, bizim çocuklarımız, onların çocukları mantıyı tanısın, ülke dışında bulunan Türkler mantıyı tanısın.”



CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.