A Milli Takımın rakipleri belli oldu

A Milli Takımın rakipleri belli oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Brezilyada düzenlenecek 2014 Dünya Kupası elemelerinde Hollanda, Macaristan, Romanya, Estonya ve Andorra ile D Grubunda mücadele edecek.

Rio De Janeiro’da yapılan kura çekiminde, takımların 2014 Dünya Kupası elemelerindeki grupları belirlendi. Brezilyalı efsanevi futbolcu Ronaldo’nun çektiği kuraya 2. torbadan giren Türkiye, ilk torbadan seri başı olarak kuraya giren Hollanda ile eşleşti.
Türkiye, kurada 3. torbadan Macaristan, 4. torbadan Romanya, 5. torbadan Estonya ve 6. torbadan Andorra ile aynı grupta yer aldı. Ev sahibi Brezilya’nın elemelerde mücadele etmeden doğrudan katılacağı 2014 Dünya Kupası’nda maçlar 12 Haziran-13 Temmuz’da oynanacak. Dünya Kupası’na Avrupa elemelerinden gelen 13 takım katılacak. Takımlar 9 grupta mücadele edecek ve grupların 8’inde 6, birinde 5 takım yer alacak. Takımlar birbirleriyle biri kendi sahasında biri deplasmanda olmak üzere 2 kez karşılaşacak. 9 grubu ilk sırada tamamlayacak takımlar Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanacak. Gruplarını 2. sırada tamamlayan takımlardan en iyi 8’i play-off turuna kalacak ve bu 8 takımdan 4’ü de Dünya Kupası bileti alacak. Gruplarda eleme maçları 7 Eylül 2012 - 15 Ekim 2013 tarihleri arasında oynanacak.
Brezilya’da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası finalleri öncesi Avrupa elemelerinde D Grubu’nda yer alan Türkiye A Milli Futbol Takımı, gruptaki rakiplerinden Romanya ile daha önce 23 kez karşılaştı. İki ülke A milli futbol takımları arasında geride kalan maçlardan 4’ünü Türkiye, 12’sini Romanya kazanırken, 7 maç da berabere sonuçlandı. Türk Milli Futbol Takımı’nın toplam 22 golüne Romanya 46 golle yanıt verdi. A Milli Takım, gruptaki rakiplerinden Estonya ile daha önce 5 kez karşılaştı. İki ülke A milli futbol takımları arasında geride kalan maçlardan 2’sini Türkiye kazanırken, diğer 3’ü berabere sonuçlandı. Üçü Estonya’nın başkenti Tallinn’de, 1’i tarafsız saha olarak Almanya’nın Hamburg kentinde, 1’i de Kayseri’de yapılan, 3’ü özel, 2’i resmi toplam 5 maçta Türkiye’nin 9 golüne, Estonya 4 golle yanıt verdi.
Milli Takım, gruptaki rakiplerinden Macaristan ile daha önce 10 kez karşılaştı. İki ülke A milli futbol takımları arasında geçmişte yapılan 10 maçtan 4’ünü Türkiye, 5’ini Macaristan kazanırken, 1 maç da berabere bitti. Türk Milli Futbol Takımı’nın toplam 13 golüne, Macarlar 21 golle yanıt verdi. A Milliler, gruptaki en güçlü rakibi Hollanda ile daha önce 8 kez karşılaştı. Son Dünya Kupası’nın finalisti, A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink’in ülkesi olan Hollanda ile geçmişte 8 maç yapan Türkiye, bunlardan 2’sini kazandı, 3’ünü yitirdi, 3’ünde de berabere kaldı. 5’i Hollanda’da, 3’ü Türkiye’de, 4’ü resmi, 4’ü özel toplam 8 maçta Türkiye’nin 5 golüne, Hollanda 8 golle yanıt verdi.
HIDDINK: İŞİMİZ KOLAY OLMAYACAK
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde işlerinin kolay olmayacağını ancak oyuncularına güveninin tam olduğunu söyledi. Hiddink, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde çekilen 2014 FIFA Dünya Kupası elemeleri kuralarıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nun internet sitesinde yer alan açıklamasında, gruptaki gerçek rakibin Hollanda olacağına dikkati çekerek, “Benim için de ilginç ve zorlu bir kura bu. Son birkaç yılda, hep pozitif sonuçlar getiren iyi ve genç bir kadro oluşturdular. Son dünya kupasında da final oynadılar” diye görüşlerini aktardı. Hollandalı teknik adam, Rusya’nın başındayken 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Estonya ve Andorra ile aynı grupta yer aldıklarını hatırlatarak, “Bu ekiplere karşı çok dikkatli olup, beklenmedik puan kayıpları yaşamamamız gerekiyor. Romanya da Andorra da şu sıralar zor zamanlar geçiriyorlar. Sıralamadaki yerlerini yükseltmek için çaba sarf edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.