5. Gelinlik Tasarım Yarışması 'Beyaz Perde' Temasıyla Düzenlenecek

5. Gelinlik Tasarım Yarışması 'Beyaz Perde' Temasıyla Düzenlenecek

Sektöründe Avrupa’nın en büyük fuarı olan 8. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı (IF Wedding Fashion İzmir), 22-25 Ocak 2014 tarihlerinde düzenlenecek.

Sektöründe Avrupa’nın en büyük fuarı olan 8. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı (IF Wedding Fashion İzmir), 22-25 Ocak 2014 tarihlerinde düzenlenecek. Gelecek yıldan itibaren Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Birliği (UFI) onaylı olacak fuar, sektöre genç tasarımcılar kazandırmaya devam ediyor. Fuar çerçevesinde düzenlenen 5. Gelinlik Tasarım Yarışması’na başvuru süresi, 2 Aralık 2013 Pazartesi saat 17.00’de sona erecek. Yarışma, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ile İzmir Fuarcılık A.Ş. (İZFAŞ) işbirliğiyle ulusal ölçekte yapılıyor. Çalışma komitesi tarafından şartname ve ödülleri belirlenen yarışmanın bu yılki teması ise “Beyaz Perde” olarak belirlendi. Yarışmayla Türkiye’de gelinlik sektörüne genç tasarımcılar kazandırmak, sektörü yeni tasarımlarla güçlendirmek, uluslararası pazarlarda moda ve trend oluşturabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmak ve teşvik etmek, sektörün rekabet gücünü arttırmak, yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğin güçlenmesine yardımcı olmak hedefleniyor.

BİRİNCİYE 7 BİN 500 LİRA

Türkiye ve KKTC vatandaşı, en az lise veya dengi okul mezunu, 40 yaşını aşmamış, daha önce bu yarışmada herhangi bir dereceye girmemiş olanların müracaatı kabul edilecek. Birinciye 7 bin 500, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin lira ödül verilecek. Finale kalan bütün gelinlikler ise IF Wedding Fashion İzmir’in 22 Ocak 2014 tarihinde düzenlenecek açılış töreni defilesinde sergilenecek. Yarışmacıların, portfolyalarını İZFAŞ’a elden veya posta yoluyla teslim etmesi gerekiyor. Her yarışmacı, genel konsept içinde üç farklı çizim sunma hakkına sahip olacak. Jüri tarafından yapılacak ilk eleme sonucunda seçilen finalistler, portfolyolarında yer alan tasarımlardan birini hazırlayarak 22 Ocak’taki final elemesi için İZFAŞ’a teslim edecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.