10 Ortaklı Barmak Başarıdan Başarıya Koşuyor

10 Ortaklı Barmak Başarıdan Başarıya Koşuyor

Bartın’da 10 yıl önce 10 sanayicinin KOSGEB desteğiyle güçlerini birleştirerek kurduğu Bartın Makine Sanayi (BARMAK) 4 ülkeye ihracat yapmaya başladı.

Bartın’da 10 yıl önce 10 sanayicinin KOSGEB desteğiyle güçlerini birleştirerek kurduğu Bartın Makine Sanayi (BARMAK) 4 ülkeye ihracat yapmaya başladı. Fabrikalara yedek parça imalatı ve komple makine üretimi ile Erdemir başta olmak üzere Kardemir, İsdemir ve bölgede bulunan sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarına cevap veren şirket, 4 ülkeye kendi ürettiği 11 makineyi ihraç etmenin gururunu yaşıyor.

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Başkanı Birol Dikyurt, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır’dan oluşan 12 kişilik BAKİAD heyeti Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) Bartın Makine Sanayi BARMAK isimli fabrikayı ziyaret etti.
Fabrikalarına yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren BARMAK Şirket Müdürü Uğur Karademir, Yönetim Kurulu Üyeleri Yaşar Baştuğral, Hakkı Ulupınar, Engin Yakın ve fabrika Müdürü Mehmet Duman fabrikalarının çalışmaları hakkında BAKİAD yönetimine bilgilendirmelerde bulundular.
BARMAK’ın 10 sanayicinin birleşerek KOSGEB destekli 4 tezgah olmak üzere 2003 yılında faaliyetine başladığını anlatan fabrika Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Baştuğral, "Fabrikamız 2007 yılına kadar küçük sanayide 500 metrekarelik kapalı alanda faaliyet göstermiştir. Bu tarihten sonra Bartın OSB’de kendi yaptığı 2 bin metrekare kapalı alana taşınmış ve burada faaliyetine devam etmektedir. Her geçen gün çalışma alanını, makina parkını ve yetenekli eleman sayısını arttırmakla daha iyi hizmet vermeyi amaçlamaktadır. BARMAK bölgesinde yaptığı imalatlar ile kendini ispatlamış bir firmadır” dedi.
Başta Erdemir olmak üzere Kardemir, İsdemir gibi fabrikalara sürekli yedek parça ürettiklerini belirten Yaşar Baştuğral, "Aynı zamanda yöre fabrikalarımızın da yedek parça ihtiyaçlarını ve komple istedikleri bir makineyi üreterek kendilerine teslim ediyoruz. 25 personelimizle, 10 tezgahımızda ful üretim yapıyoruz. Ara ve kalifiye eleman sıkıntısı yüzünden kapasite artırımına gidemediğimiz gibi çift vardiya üretim de yapamıyoruz." dedi.

İşletme bünyesinde tasarımı yapılan ve dış cephe kaplama ve mobilya sektöründe kullanılan Otomatik Dikey Panel Ebatlama Makinesi ile seri üretime geçtiklerini açıklayan Şirket Müdürü Uğur Karademir, kendi ürettikleri 11 adet makineyi Rusya, İran, Dubai ve Ukrayna’ya ihraç ettiklerini söyledi.

BAKİAD BAŞKANI DİKYURT: ÜLKEMİZ SANAYİCİLERİMİZLE GÜÇLENİYOR

Türkiye’nin son 10 yılda daha güçlü hale geldiğini ifade eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, "10 yıl öncesine göre baktığımızda şimdi çok daha güçlü bir ülkemiz var. Bu hep beraber işadamı ve sanayicilerimizle birlikte oldu. Örneğin Almanya dünyanın en büyük makine ihracatçısı bir ülke ancak Türkiye’nin en fazla makine ihraç ettiği ülke de Almanya. Netice itibarıyla bu yönüyle ülkemiz iyi bir noktaya doğru ilerlemektedir. Öyle ümit ediyoruz ki müteşebbis sanayici işadamlarımızla bu pazarların daha da büyüyeceği, istihdamla sayımızı artırıp ürün yelpazemizin genişletilerek daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bartın’da 10 yıl önce 10 girişimcinin güçlerini birleştirerek işletme kurmaları ve bunu başarıyla sürdürüp ihracat yapmaları, Bartın’ımızda örnek bir işletme haline gelmelerini ayrıca kutluyoruz." şeklinde konuştu.

Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır da BARMAK yöneticilerini başarılı ortaklık ve çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Karşılıklı fikir alışverişi ve sohbet şeklinde gerçekleştirilen kahvaltının ardından ise BARMAK Yöneticileri BAKİAD heyetine fabrikayı gezdirip hizmet ve ürünler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Program sonunda BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ve İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal tarafından BARMAK yöneticilerine üzerinde Ayete-l Kürsi yazılı tablo hediye edildi. BAKİAD’ın Barmak ziyareti günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.