Zulüm sürüyor

Zulüm sürüyor

ASKON Konya Şubesi'nin organizasyonu ile Kudüs'e giden 20 kişilik işadamı heyeti, Konya'ya döndü. Muaz Gülyiğit, Kudüs'te ve diğer yerlerde İsrail zulmünün sürdüğünü söyledi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi’nin organizasyonu ile 9-14 Mart tarihleri arasında Kudüs’e giden heyet Konya’ya döndü. 20 kişilik heyet Kudüs’te bulunan ve Müslümanlar’ın ilk kıblesi Mescid’i Aksa’yı ziyaret ederek geziye başladı. Heyet ziyaret boyunca hergün birçok önemli İslam Alimi ve Filistinli kanaat önderini ziyaret etti. Ziyaretle alakalı bilgiler veren ASKON Konya Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Muaz Gülyiğit, verimli bir seyahat gerçekleştirdikleri ifade etti. Gülyiğit, “ASKON olarak manevi bir ziyareti tamamladık. 20 kişilik heyet ile yaptığımız ziyaret çok verimli geçti. Müslümanların ilk kıblesi Mesçid-i Aksa’yı ziyaret ettik. Çok farklı bir duygu yaşadık. Tüm kardeşlerimize dua ettik. Katılımcılar da ziyaretten çok memnun kaldı” dedi.

KUDÜS'TE İSRAİL ZULMÜ SÜRÜYOR

Filistinli Müslümanların gördükleri zulme şahitlik etmenin ayrı bir üzüntü verdiğini aktaran Gülyiğit, “Ne yazık ki Kudüs ziyaretimizde İsrail'in Filistin halkına yaptığı zulmü daha yakından gördük. İnsanlar zulüm altında. Her gün birilerini öldürüyorlar. Mescid-i Aksa ise kuşatma altında.

Müslümanların ibadetlerini yapmaları bile engelleniyor. Bunların uzaktan görüp üzülüyorduk ama yakından görüp yaşamak bizi kahretti. Tüm Müslümanların özgür Kudüs için dua etmesi gerekiyor. Gerçekten duaya çok fazla ihtiyaçları var" diye konuştu. Gülyiğit, gezi boyunca halkla iç içe olduklarını, bölgenin önde gelen din adamları ve siyasilerini de ziyaret ettiklerini ifade etti.

KUDÜS'E SAHİP ÇIKIYORUZ

Gülyiğit,  Ayrıca Mirasımız Derneği yetkililer ile görüşmeler yapıldığını ifade etti.  Ziyarette Mirasımız Derneği Genel Başkan Yardımcısı Numan Balcı ise şunları söyledi: "Sizlerin buraya gelmesi buraları yerinde görmesinden çok memnun olduk, tekrar tekrar sizleri bu kutsal topraklara bekliyoruz. Mirasımız Derneği  olarak ise, 2015 yılı süresince Kudüslü kardeşlerimize destek olmak amacıyla birçok Kudüs'te yapılan projeler var bunlardan bir kaç tanesi söyle; Mescid-i Aksa bahçesi içerisinde ilim tahsil eden 1100 İlim Halkası öğrencisine 12 ay boyunca burs desteği sağlandı. Mescid-i Aksa’nın boş kalmaması için düzenlediğimiz ve Beyarık Seferleri adını verdiğimiz otobüs seferleri ile 450 bin kişiyi ücretsiz olarak Mescid-i Aksa’ya taşıdık. Kudüslü 8 aileye ait evi restore ederek burada oturmaya devam etmelerini temin ettik. Yine restorasyon projeleri kapsamında 5 camiyi restore ederek Müslümanların hizmetine sunduk. Ramazan ayı boyunca 300 bin kişiye iftar ve sahur verdik. Kurban bağışlarıyla yaklaşık 220 bin kişinin bayram sevincine ortak olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.