Konya’da 2 belediye başkanı AK Parti’ye geçti!

Konya’da 2 belediye başkanı AK Parti’ye geçti!

31 Mart yerel seçimi sonrası siyasi partiler arası transferler hız kesmeden devam ediyor.

Yerel seçimde Konya’nın 31 ilçesinin yaklaşık yarısını kaybeden Cumhur İttifakı’nın belediye sayısı artıyor. Son olarak 2 belediye daha AK Parti’ye geçti.

109d1e93-9afa-407c-b04d-e943d5fe3d23.jpeg

Yalıhüyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a parti rozetini Erdoğan taktı

AK PARTİ’YE GEÇMEK İÇİN YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI

AK Parti’ye geçen isimlerden biri, 31 Mart’ta Yeniden Refah Partisi (YRP) çatısı altında giren ve kazanan 4 Eylül’de partisinden istifa eden Yalıhüyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz oldu. Yılmaz, grup toplantısında AK Parti’ye geçti. Yılmaz’a parti rozetini ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı. İstifa ettiği gün Merhaba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yılmaz, AK Parti’ye yeşil ışık yakmıştı. Mehmet Ali Yılmaz, seçimde ilçede yüzde 56 oranında oy almıştı.

ee53b934-f337-49da-a6b1-9828fceddfd8.jpeg

Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer’e de rozetini Erdoğan taktı


KONYA’DAKİ TEK BAĞIMSIZ BELEDİYE DE AK PARTİ’YE GEÇTİ

Konya’da AK Parti’ye geçen bir diğer belediye de Hüyük oldu. 31 Mart 2024 yerel seçiminde Hüyük’te seçimi bağımsız aday Sadık Sefer kazanmıştı. Sefer, seçimde yüzde 53,13 oranında oy almıştı. Konya’da bir süre bağımsız olarak belediye başkanlığı yapan Sadık Sefer de grup toplantısında AK Parti’ye geçti. Sefer’e de parti rozetini Erdoğan taktı. Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer’in AK Parti’ye geçmesiyle birlikte Konya’da bağımsız belediye kalmadı. Hüyük, bu ünvanını kaybetti. Muhalefet, 31 Mart yerel seçimi sonrası Konya’da kan kaybetmeye devam ederken, seçimde ağır bir yara alan AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ise transferlerle güç toplamaya devam ediyor.
EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum