280 liraya dana kuşbaşı satan kasap konuştu: Türk insanı ucuza et yesin istiyorum

280 liraya dana kuşbaşı satan kasap konuştu: Türk insanı ucuza et yesin istiyorum

Türkiye genelinde et fiyatlarının yüksekliğinden şikayet eden vatandaşlara güzel haber verildi. Meşhur kasap 280 liraya dana kuşbaşı satmaya başladı. Albayrak, "Türk insanı ucuza bol et yesin istiyorum" dedi.

Türkiye'de son yıllarda en çok zam gelen ürünlerin başında et ve et ürünleri yer alıyor. Vatandaş evine et alamaz hale geldi. Alım gücünün düşmesiyle bu durum ortaya çıktı. Besicilerin ise girdi maliyetleri arttığı için et fiyatları yükseldi.

dana-kusbayi.jpg

Buna rağmen vatandaş ucuza et yesin diye kampanyalar düzenleyen kasapların sayısı hızla artıyor. Diyarbakır Bağlar bölgesinde 25 yıldır hayvancılıkla uğraşan Mehmet Albayrak, bunlardan sadece bir tanesi.

dana-kusbasi-4.jpg

YEM FİYATLARINA ÇOK ZAM GELDİ!

Süt ineklerine bakamadığı için geçen yıl hepsini sattığını ifade eden Albayrak, "600 hayvan kapasiteli çiftliğim var. Ancak bu yıl sadece 150 hayvana bakabiliyorum. Yem fiyatlarına çok zam geldi. Sadece yem değil ilaç, saman, elektrik dahil birçok kaleme zam geldi. Borç bataklığına doğru gidiyoruz" şeklinde konuştu.

dana-4.jpg

VATANDAŞA UCUZA ET SATMAK İÇİN ÇABALIYOR

Devletin hayvancılık yapanlara yeterince destek olmadığını söyleyen Albayrak, "Hayvanı satabilmek için en az 2 yıl bakmak gerekiyor. Geçen sene etin kilosu 500 lirayı gördü. Bugün etin kilosu 280 liraya kadar düştü. Ben halkımız ucuza et yesin diye uğraşıyorum. Benim maliyetlerim düşmeli ki vatandaşa 280 liradan bile daha ucuza et satayım" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi