‘Zor bir süreçteyiz’

‘Zor bir süreçteyiz’

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, Konya’daki gazeteci ve köşe yazarları ile bir araya geldiği toplantıda, ülkenin zor bir süreçte olduğunu, bu durumdan el birliği ile çıkılabileceğini aktardı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve Devlet Eski Bakanı Ahmet Demircan, Meram Kösedağ Restoran’da gazeteciler ve köşe yazarları ile bir araya gelerek, ülke gündemini konuştu. Ülke meselelerini her platformda tartıştıklarını ve bu kapsamda Konya’ya geldiklerini belirten SP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini ifade etti.

AMERİKA’DA DEPREM OLDU, TÜRKİYE’DE BİNALAR YIKILDI
Ekonomik krizi deprem benzetmesi ile anlatan Ahmet Demircan, “Ekonomik kriz depreminin merkez üssü Amerika olmasına rağmen, bu krizde yıkılan binalar Türkiye’de. Kriz sadece ekonomi alanında değil, başta medeniyet olmak üzere bir çok alanda da etkisini gösterdi. Sürdürülebilir ve gerçek medeniyet batıya mahkum edildi. Batı medeniyetinin getirdiği modernizm hayranlığı ile birlikte modernizm krizi, medeniyet krizi, siyasi ve sosyal kriz baş göstermeye başladı. Savaş gerilimleri her geçen gün artmakta. Zengin-fakir arasındaki oran her geçen gün büyümektedir” dedi.
İSLAM MEDENİYETİ’NİN YAYILMAMASI İÇİN SAVAŞIYORLAR
Son 20 yılda dünyanın yeniden yapılandırılmaya çalışıldığına dikkat çeken  Ahmet Demircan, “Bu yeniden yapılandırma sürecinin en büyük temsilcisi olan ABD kendisini iki yönlü olarak savunuyor. Birinci tedbiri fiziki. Dünya enerji kaynaklarını ele alarak, Çin ve Ortadoğu devletleri gibi alternatif güç oluşturabilecek ülkeleri kendi gücü altında tutmaya çalışıyor. İkinci düşünce ise pozitivist düşünce felsefesidir. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kendilerine karşı alternatif bir medeniyetin gelişmesini engellemeye çalışmaları başladı. Bu alternatif medeniyet ise İslam medeniyetiydi. Bunun yayılmasını engellemek için İslam’ı Terörizm olarak göstermeye çalışıyorlar. Fiziki egemenlikleri için İslam’a savaş açıyorlar. Irak’a sözde demokrasi getireceklerdi. Bölgeyi ne hale getirdiler” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin IMF’nin yeni küresel sermayesinin himayesi altına alınmaya çalışıldığını ve bu konuda başarılı olunduğunu ifade eden Ahmet Demircan, “Düne kadar devlet dış borç öderdi, dışarıya borçluydu. Ama ne yazık ki şimdi belediyelerden tutun da bankalar aracılığı ile halkın en küçük bireyine varıncaya kadar dışarıya borç ödüyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin tarımda da yeni bir modele zorlandığını kaydeden Demircan, “Köy tipi tarım projesi, işletme tipi tarım uygulamasına dönüştürülüyor. Bu sayede toprağın sahipleri kendi topraklarında küresel sermayeye karın tokluğuna çalışır hale gelecek. Bu oyunlara engel olabilmek için Türkiye kendi medeniyetini geliştirmek zorundadır” dedi.
AÇILIMI KRİZE ÇEVİRDİLER
Son dönemde yaşanan açılım tartışmalarıyla ilgili de konuşan Ahmet Demircan, açılımla birlikte hükümetin önemli bir adım attığını ancak, anlamsız tartışmalarla açılımı krize çevirdiğini söyledi. Anayasa konusunda da aynı tartışmaların devam ettiğini kaydeden Demircan, “Anayasa’nın değişmesi konusunda toplumsal bir mutabakat var. Toplumun büyük bir kesimi anayasanın değişmesini istiyor. Ama neden 8 yıldır neden çözüm değil, tartışma üretiliyor” dedi. SP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, yaptığı konuşmanın ardından gazeteci ve köşe yazarlarının sorularını yanıtladı. Ahmet Demircan, dün akşam da SP İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Farklı Çözüm, Ekonomi” adlı konferansa konuşmacı olarak katıldı.
RASİM ATALAY 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.