Ziya Doğan iddialı konuştu

Ziya Doğan iddialı konuştu


Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, birçok kişinin ligden düşecek takımlar arasında gösterdiği ekibine güvendiğini ve Konyaspor'un Spor Toto Süper Lig'de kalacağını belirtti

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını sıkıntılı geçiren Konyaspor'un ligde kalıcı olacağını kaydeden Doğan, "Ziya Doğan çalıştırdığı takımlarda her zaman iddialı olmuştur. Futbolcuları da iddialı olmuştur. Biz bu ligde kalıcı olacağız. 2 milyonluk şehrin taraftarı o stadı doldurup bize destek olmalı. İşimiz zor kolay değil; ama zaman içerisinde Ziya Doğan her zaman iddialı futbolcuları her zaman iddialı olmuştur.'' dedi.
Konyaspor'un bu ligde kalıcı olacağını bunu da sezon sonunda herkesin göreceğini belirten Doğan, ''Ama şu transferlerin biran önce bitmesi gerekiyor. 25 trilyon borçla bırakılan bir takım var. Başka bir yönetim geliyor ve bu takımı şampiyon yaparak Süper Lig'e çıkarıyor. Ardından borçlar nedeniyle transfer yasağı geliyor. O zaman da boştaki oyuncu alınıyor. Hem beleş hem de Messi'yi alamazsın. Sağ olsun başkan kaynak yarattı. Umarım transferler en kısa zamanda aramıza katılır." diye konuştu.
MENAJERLER ENGELLİYOR
Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, sıkıntılı bir ilk yarının ardından kendilerini daha sıkıntılı ikinci yarının beklediğini belirterek, transfer yapamamaktan dert yandı. Ziya Doğan, ilk yarı mazeretlerinin olduğunu; ancak ikinci yarı bunun ortadan kalktığını dile getirerek, şöyle konuştu:
"İkinci yarı için transfer yapmak gerçekten zor. İçeride yetenekli Oyuncuyu kimse bırakmıyor. Boşta kalan Oyuncular var; dışarıdan Oyuncu almaksa böyle bir denemde bu menajerler Türk futbolunda yapılacak her şeyi bozuyor."
Bir futbolcuya talip olduklarında devreye bir çok menajerin girdiğini dile getiren Doğan, transferlerin bitmemesini yetkisiz menajerlere bağlayarak, Futbol Federasyonu'nu da çözüm adına göreve çağırdı. Tecrübeli teknik direktör, transferler yapılsa bile bu futbolcuların adaptasyonunun zor olduğunu dile getirerek, "Yeni gelen Oyuncuları takıma adapte edeceksin, bir yandan transfer çalışması yapacaksın bir taraftan da işimizi bozanlara karşı önlem alacaksın. Futbol Federasyonu'nun buna mutlaka tam bir çözüm bulması lazım. Bizim sıkıntı yaşadığımız konu bu. Görüştüğümüz bir futbolcu var 3 menajer birbirine girmiş Oyuncu bir türlü kabul etmiyori." ifadelerini kullandı.
İYİ BİR KADRO KURMUŞTUK
Sezona 12 - 13 futbolcuyla yollarını ayırarak başladıklarını hatırlatan Ziya Doğan, sıkıntılara rağmen iyi bir kadro kurduklarını söyledi.
Ziya Doğan, ligin ilk yarısında sadece Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının kendilerine Oyun anlamında üstünlük sağladıklarını belirtirken, "Biz sezon başında 12–13 futbolcu bıraktık. Sezona girerken Bank Asya 1. Lig'den Süper Lig'e çıkarken hazır bir kadromuz yoktu. O dönem bir de dezavantajımız vardı. Avrupa ligleri oynanmıyordu. Dünya Kupası olduğu için maçlar erken bitmişti. O ara boştaki Oyuncuları topladık. İyi takım olduk. İyi puan topladık. O şartlarda önemli puan aldık. Pozisyon vermeden maçlar kaybettik. Fenerbahçe ve Galatasaray dışında bize üstünlük sağlayan bir takım olmadı. Şanssız mağlubiyetler aldık. İkinci yarı bunları tekrar taraftarlarımıza yaşatmak istemiyoruz." şeklinde konuştu.
Ziya Doğan, takıma yapılacak takviyeler konusunda da, "Anlaştığımız Oyuncular var; bugün yarın gelecekler. İyi bir kadro oluşturmak istiyoruz. Bir taraftan da kulübün ekonomik anlamda sıkıntıları var.'' diyerek şöyle devam etti:
''Geçen seneki borçları bir taraftan bitirip bir taraftan da transfer yapmamız lazım. Kulüp gereken fedakarlıkları yapıyor; ama 10 gün sonra lig maçına çıkacağız. Bu saatten sonra gelecek futbolcunun adaptasyonu zor olur. Biz bu konuda biraz ısrarcı olarak Oyuncuların adaptasyonunu sağlamak istiyoruz. Şu ana kadar 2 üç Oyuncu aldık; Galatasaray A2 takımından bir Oyuncu aldık, profesyonel bedelini karşılayarak aldık. Musa Çağıran'ı aldık. Bir de Barboros ile bir kaleci aldık."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.