Zirve yarışı alevlendi

Zirve yarışı alevlendi

Süper Lig’de fırtına gibi bir hafta daha geride kaldı

20. haftada alınan sonuçların ardından Trabzonspor’un puan kaybetmesi ile zirve yarışı alevlenirken, ligin dibinde ise çember giderek daralmaya başladı
Spor-Toto Süper ligde 20. hafta geride kalırken,  zirve ve dipte yangın büyüdü. Ligde toplam 25 gol atılırken, 45 sarı ve 3 kırmızı kart çıktı. Şampiyonluk yarışında, ikinci yarıya Bursaspor’un önünde 5 puan farkla lider giren Trabzonspor, Fenerbahçe yenilgisiyle birlikte ikinci beraberliğini Antalyaspor karşısında alınca, Sivasspor engelini son dakikalarda attığı golle geçen Bursaspor ile aradaki fark kapandı. Trabzonspor ile Bursaspor 44’er puanla zirveyi paylaşırken, Manisa deplasmanından 3 puanla dönen Fenerbahçe puanını 42’ye yükselterek 3. sıradaki yerini korudu. Kayserispor 39 puanla 4 ve Beşiktaş ise 32 puanla 5. sırada yer aldı. Gaziantepspor, Galatasaray, K-İstanbul Büyükşehir Belediyespor haftayı galibiyetle kapatarak yola devam etti. Ligin dibinde ise yangın giderek büyüyor. 8 puanlı Kasımpaşa, 15 puanlı Bucaspor ve Konyaspor aldıkları yenilgilerle tehlike hattında kaldı. Ligde düşme tehlikesi geçmeyen diğere takımlar ise, 16 puanlı Sivasspor, 21 puanlı Gençlerbirliği ve 22 puanlı Ankaragücü.
Spor Toto Süperi ligde, 20. hafta da toplam 25 gol atıldı. sadece bir maçta gol sesi çıkmazken, en gollü karşılaşma olarak 3-1 sonuçlanan Manisaspor-Fenerbahçe ve Kasımpaşa-İstanbul BŞ maçları istatistiklere geçti. Rakip fileleri iki kez havalandıran tek futbolcu, Bursasporlu Miller oldu. Hakemler ise, bu hafta 45 kez sarı ve 3 kez de kırmızı karta başvurdu. 7 sarı ve biri kırmızı kart çıkan Trabzonspor-Antalyaspor maçı en hırçın karşılaşma olurken; Kayserispor-Ankaragücü maçında da 5 sarı ve biri kırmızı kart çıktı. Konyaspor-Gaziantepspor maçı ise, 3 sarı ve 1 kırmızı kartla tamamlandı. Konyaspor’dan Kamil Zayatte, Ankaragücü’nden Uğur, Antalyaspor’dan Kenan kırmızı kart görerek cezalı duruma düştü.
Spor Toto Süper ligde, 21. hafta Cumartesi günü saat 14.00’de oynanacak Bucaspor-Konyaspor maçıyla başlayacak. Aynı gün; 16.00’da Sivasspor-Trabzonspor, 17.00’de İstanbul B.Ş.Bld.Spor-Gençlerbirliği ve 19.00’da Gaziantepspor-Galatasaray maçları oynanacak. Pazar günü ise, 13.30’da Kardemir D.Ç.Karabükspor-Kasımpaşa, 16.00’da Eskişehirspor-Bursaspor, 17.00’de Antalyaspor-Manisaspor ve 19.00’da Ankaragücü-Beşiktaş karşılaşmalı yapılacak. 21. hafta, Pazartesi günü saat 20.00’de oynanacak Fenerbahçe-Kayserispor maçıyla tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.