Zeytinyağı, Düzenlenecek Festivalle Tanıtılacak

Zeytinyağı, Düzenlenecek Festivalle Tanıtılacak

Forum Bornova Alışveriş Merkezi’nde, 4-6 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Zeytinyağı Festivali'nde Türkiye’deki zeytinyağı çeşitleri tanıtılacak.

Forum Bornova Alışveriş Merkezi’nde, 4-6 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Zeytinyağı Festivali'nde Türkiye’deki zeytinyağı çeşitleri tanıtılacak.

Sektördeki üretici ve tüketiciyi bir araya getirerek, zeytin ve zeytinyağı hakkında halkı bilinçlendirmeyi amaçlayan festival, tadım stantlarıyla da tüketiciyle sektörün aktörlerini bir araya getirecek. Festival kapsamında, zeytin ve zeytinyağı tadım yarışması, sunumlar, profesyonel aşçılardan zeytinyağlı yemek tarifleri, elinin lezzetine güvenen amatör katılımcılar için zeytinyağlı yemek yarışması, diyetisyenden zeytin ve zeytinyağının faydalarının anlatılacağı sunum, animasyon şovlar yapılacak ve ziyaretçilerine de binlerce zeytin fidanı dağıtılacak.

Organizasyonu gerçekleştiren Tarım Artı Organizasyon şirketi temsilcisi Kudret Çiçekçi, festivale Ege Bölgesi'nden 35 firmanın katılacağını, festival kapsamında ayrıca tadım organizasyonları, eğitimler, yemek yarışmaları, çocuklar için tiyatro ve animasyon gösterileri düzenleneceğini söyledi. Üretici şirketlerle tüketicileri aracısız şekilde biraraya getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Çiçekçi, özellikle kadınlar ve çocuklara yönelik etkinliklere ağırlık verdiklerini anlattı. Organizasyona destek veren Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ümmühan Tibet, zeytin ağacı varlığını hızla artıran Türkiye'nin, zeytinyağı tüketiminde ise aynı gelişmeyi sağlayamadığını, 2023 yılı için belirlenen üretimde dünya ikinciliği hedefinin desteklenmesi için tüketimi artırmanın da kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Festivalin, zeytinyağına ilişkin bilincin artırılmasını da amaçladığını ifade eden Tibet, etkinliği ziyaret eden vatandaşların farklı bölgelerin yağlarının özellikleri hakkında bilgi alabileceğini, katılımcılara zeytin fidanı hediye edileceğini söyledi. Zeytin Dostu Derneği Müdürü Sedef Seven de festival kapsamında 11 firma arasında gerçekleştirilen en iyi zeytinyağı yarışmasında dereceye giren firmaların tanıtımını yapacaklarını duyurdu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.