Zdf Yetkilisinden İtiraf: Maalesef Göçmen Yüzler Konusunda Bbc Gibi Değiliz

Zdf Yetkilisinden İtiraf: Maalesef Göçmen Yüzler Konusunda Bbc Gibi Değiliz

Alman İkinci Kanalı ZDF’in Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü Dr. Frank-Dieter Freiling, reyting verilerine göre göçmen halk tarafından izlenmediklerini söyledi.

Alman İkinci Kanalı ZDF’in Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü Dr. Frank-Dieter Freiling, reyting verilerine göre göçmen halk tarafından izlenmediklerini söyledi. Göçmenlerin televizyondaki görünürlüğüne de değinen Dr. Freiling, “Bu konuda maalesef BBC gibi değiliz.” dedi.

World Media Group AG çatısı altında “Main Deutschland” başlığı altında düzenlenen konferanslar dizisi yeni döneme Alman İkinci Kanalı ZDF’in Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü Dr. Frank-Dieter Freiling’in “Yeni dijital dünyada görüntülü medyanın sınavları” konulu semineriyle start verdi. Konuşmasında bir soru üzerine reytinglerle alakalı bilgi veren Dr. Freiling, “Alman halkı tarafından izleniyoruz. Fakat göçmenlerin bizi izlemediklerini reyting verilerinden görüyoruz. Buna göre sıralamada ZDF 23’üncü sırada yer alıyor.” şeklinde konuştu.

Ekranda göçmen yüzlerin pek görünmemesi ile ilgili soruya cevap veren Dr. Freiling şöyle dedi: “Bu konuda maalesef BBC gibi değiliz. Ancak izleyici kitlesini çekmek için çabalarımız sürüyor. Yabancı, yerli ayrımı yapmıyoruz. Özellikle sunucu alımında çok dikkatli davranıyoruz. Ekonomik ve siyasi bir baskı altında değiliz ama bu hatalarımızı sıfırlamıyor.”

Konuşmasında Almanya ve dünyada gelişen televizyon ve internet dünyasındaki yeniliklere ağırlık veren Dr. Freiling, önümüzdeki yıllarda görüntülü medyanın hedefleriyle beklentilerini yorumladı. İnternet yayıncılığının televizyon izlemeye etkisini de anlatan Dr. Freiling, televizyonun internet karşısında gücünü kaybedip kaybetmediğine değişik bir perspektiften yaklaştı.

ZDF olarak hedeflerinin sosyal TV kapsamında izleyicilere Smart Tv ve aplikasyonun yanı sıra şans oyunları düzenleyerek daha yenilikçi platform sunmak olduğunu söyleyen Dr. Freiling, bu alanda ZDF Mediathek olarak Alman pazarında birinci sırada yer aldıklarını, her gün 1,2 milyon videonun tıklandığını dile getirdi.

İnternet-televizyonculuğuna dair soruları cevaplayan Dr. Freiling, Google’un Youtube’a bu yıl için 100 milyon Euro’luk bir bütçe ayırdığını, bir diğer teknoloji devi Apple’ın ise Apple Tv uygulamasıyla izleyicileri çekmek istediğini ve bu girişimlerin büyük yatırımlar gerektirdiğini söyledi. ZDF Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü Freiling, bu alanda kendilerinin de yeniliklere imza atacaklarını yineledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.