Varlık yönetim şirketi Amundi, Türkiye'de enflasyonda yıl sonuna kadar keskin düşüş bekliyor

Varlık yönetim şirketi Amundi, Türkiye'de enflasyonda yıl sonuna kadar keskin düşüş bekliyor

Yaklaşık 2,1 trilyon dolar portföy büyüklüğüyle Avrupa'nın en büyük varlık yönetim şirketi olan Amundi'nin Gelişen Piyasalar Sabit Gelirler Eş Başkanı Strigo, Türkiye'de enflasyonun yıl sonuna kadar keskin şekilde düşmesini beklediklerini söyledi.

Sergei Strigo, son dönemde Türk lirası cinsinden tahvillere yaptıkları yatırımlar ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelere ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türk varlıklarına yönelik yaklaşımlarının olumlu olmaya devam ettiğini söyleyen Strigo, mevcut ekonomik politikaların ve bu politikaları yürüten ekibin güvenilir olduğuna inandıklarını dile getirdi.

Strigo, Türkiye'de tahvil tarafında özellikle Türk lirası ve daha kısa vadeli Türk yerel tahvillerinin cazip konumda olduğunu, getiri eğrisinin büyük ölçüde tersine döndüğünü anlattı.

Kısa vadeli pozisyonların yatırımcılar için önemli bir getiri sağladığını ancak uzun vadeli getiri eğrisinin de önemli ölçüde iyileştiğini kaydeden Strigo, "Bu taraftaki yatırımlarımızda daha fazla yükselişe geçebilmemiz için enflasyonun önemli ölçüde düşeceğine ilişkin işaretler görmek istiyoruz. Enflasyon şu anda beklentilerden daha fazla düştü. Enflasyonun gerilemesiyle birlikte, uzun vadeli getiri eğrisinin biraz daha cazip hale gelip gelmeyeceğini görmemiz gerekecek. Şu anda bizim Türk varlıklarına yatırımda görüşümüz daha çok orta vadede. TL başta olmak üzere Türk varlıklarının cazip olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

"Türkiye ekonomisine ilişkin görüşlerin yapıcı olmaya devam etmesini bekliyoruz"

Strigo, gelecek birkaç ay boyunca bu pozisyonlarını korumayı planladıklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Finansal getirinin cazip olması, 6 ila 12 ay arasında daha orta vadeli bir bakış açısına sahip olmamızı sağlıyor. TL yatırımlarımızı yaptığımızda da aklımızda bu vade vardı ve görüşümüz değişmedi. Daha olumlu makroekonomik veriler görürsek, aynı vadelerde Türk varlıklarına yatırımlarımızı gerçekten artırabiliriz. Öte yandan, eğer bir yıllık tahvil aldıysak bu bir yıl sonra Türkiye'den tamamen çıkacağımız anlamına gelmiyor çünkü muhtemelen bir başka bir yıllık tahvil alabiliriz. Bu bir enstrüman seçimi ve bizim şu an için bunlara bakışımız orta vadeli. Bu da yatırımlarımızın bir süre daha ülkede kalacağı anlamına gelir. Bunun artması ve yatırım süremiz, şu anda çok memnun olduğumuz piyasa dostu makroekonomik politikaların devamına bağlı olacak."

Reformların sürmesi ve enflasyon gibi makroekonomik göstergelerin giderek iyileşmesiyle Türkiye ekonomisi ve Türk varlıklarına ilişkin görüşlerin yapıcı olmaya devam edeceğini belirten Strigo, "Açıkçası son dönemde önemli kredi notu artışları gördük ve bu noktada daha fazlasının geleceğine inanıyoruz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.