Selçuk Üniversitesi'nde yeni dönem! İlk rektör yardımcısı göreve başladı

Selçuk Üniversitesi'nde yeni dönem! İlk rektör yardımcısı göreve başladı

Selçuk Üniversitesi'nde rektör değişiminin ardından ilk rektör yardımcısı da göreve başladı. Temmuz ayının sonuna doğru Selçuk Üniversitesi'ne yeni rektör atanmıştı.

Selçuk Üniversitesi'nde rektör değişiminin ardından ilk rektör yardımcısı da göreve başladı. Temmuz ayının sonuna doğru Selçuk Üniversitesi'ne yeni rektör atandı. Üniversitenin yeni rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz oldu. Yılmaz, göreve geldikten sonra rektörlük bünyesinde kendi ekibini de oluşturmaya başladı.

ingiltere-merkezli-dunyanin-en-buyuk-siralama-kuru-1617177640433.jpg

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ak, rektör yardımcılığına getirilen ilk isim oldu. Selçuk Tıp'tan mezun olan Prof. Dr. Ahmet Ak, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 1995-1999 yılları arasında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1999-2001 yılları arasında uzman doktor olarak çalışmalarını yürüten Ak, 2001-2010 yılları arasında yardımcı doçent ünvanıyla hizmet verdi.

adsiz-003.jpg

Daha sonra doçent olan Ak, 2013 yılında profesör ünvanını aldı. Prof. Dr. Ahmet Ak'ın yayımlanmış 5 kitabı bulunuyor. Ulusal ve uluslararası toplamda 65 makalesi bulunan Ak, 11 bildiriye imza attı. Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı görevine getirilen Prof. Dr. Ahmet Ak'ın 6 projenin sahibi olduğu da biliniyor. Ak, daha önce Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başhekim yardımcılığı, eğitim koordinatörlüğü, fakülte yönetim kurulu üyeliği görevlerini de üstlenmişti. Ak, 2001-2004 yılları arasında Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde başhekim yardımcılığı da yapmıştı. Prof. Dr. Ahmet Ak'ın da Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz gibi Bozkırlı olduğu biliniyor.

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum