Zammı Beğenmeyen Memur, Ak Parti Önüne Abaküs Bıraktı

Zammı Beğenmeyen Memur, Ak Parti Önüne Abaküs Bıraktı

Bursa'da, bir grup memur, 2014 ve 2015 yılları için kamu çalışanlarına verilen zam oranlarını beğenmediklerini belirterek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in daha iyi hesap yapması için AK Parti İl Başkanlığı önüne abaküs bıraktı.

Bursa'da, bir grup memur, 2014 ve 2015 yılları için kamu çalışanlarına verilen zam oranlarını beğenmediklerini belirterek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in daha iyi hesap yapması için AK Parti İl Başkanlığı önüne abaküs bıraktı. 'Hükümet al zammını başına çal' diye slogan atan memurlar, olaysız şekilde dağıldı.

Öğle saatlerinde Bursa AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan Kamu-Sen üyesi bir grup memur, hükümetin memurlara verdiği zam oranlarına tepki gösterdi. Yanlarında getirdikleri dev abaküsü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e iletilmek üzere parti binası girişine bırakan kalabalık adına Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu bir açıklama yaptı. Türkoğlu, "Sayın Çelik ne yazık ki yandaş sendikayla görüşmeleri gizli yürütmüştür. Hem de geçen Bursa'da bir bayramlaşma sırasında 'Biz öğretmenlere yüzde 15 zam verdik' diyerek büyük bir yanıltmanın mimarı olmuştur. Hesabı bilmeyenlerin hesabı öğrenmesi için biz bugün buraya abaküs getirdik. Matematiğin temelinde bu vardır, hesap yapmasını bilmeyenler öncelikle sıfırdan başlayıp matematiği öğreneceklerdir. Matematiği öğrenebilirsiniz fakat; toplumu yanlış yönlendirmek ahlaki bir zaafiyettir. Bu abaküsü AK Parti İl Başkanlığı önüne Bakan Faruk Çelik'e iletilmek üzere bırakıyoruz." dedi.

2014-2015 yılı toplu sözleşme görüşmelerinin hezimetle sonuçlandığını öne süren Türkoğlu şunları kaydetti: "Biz buna, 'toplu sözleşme'den ziyade 'memur ve emeklinin toplu satışı desek' belki de daha doğru olacaktır. Hükümet uydusu, yandaş sendika ile hükümetin 20 milyon vatandaşı ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri başlamadan bitmiş memur ve emekliler hükmen mağlup kabul edilmişlerdir."

Protestocu memurlar, 'Hükümet zammını al başına çal' şeklinde sloganlar attı. Eylemin sonunda Selçuk Türkoğlu, parti girişine bıraktığı abaküs üzerinde memurlara yapılam zammı uygulamalı olarak gösterdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.