‘Yüzümüzü asmaya hakkımız yok’

‘Yüzümüzü asmaya hakkımız yok’

AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen büyükşehir, merkez ve taşra ilçe ile belde belediye başkanlarının katıldığı, ‘Belediye Başkanları Toplantısı’nda konuşan AKP İl Başkanı Ahmet Sorgun belediye başkanlarının çalışmalarını değ

Belediye başkanlarının mutlaka halk ile iç içe olması gerektiğini de dile getiren Sorgun, “Vatandaşın talebini imkanlarınız el vermediği için yerine getiremeyebilirsiniz. Bunu en uygun bir dille anlatabilirsiniz. Ama asla ve asla halka karşı yüzümüzü asmaya, bu gün git yarın gel demeye hakkımız yok. Her şey üretebilirsiniz ama asla mazeret üretemezsiniz. Makamlar, koltuklar, araçlar hepsi bize birer emanet. Bizim yapacağımız tek şey emaneti en iyi şekilde korumak. Belediye başkanları halkın hakimi değil, hadimi olmalı. Halkın menfaatlerini, hakkın rızasını almak için çalışan kişi başarılı olur. Bu toplantının amacı da eksiklerimizi görmek, sorunlarımızın çözümü için fikir alış verişi yapmak” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de konuşmasında belediye başkanlarının kesinlikle israftan kaçınmaları gerektiğini söyledi. Akyürek, “Konya belediyeleri her zaman marka olmuştur. Başarılı olmak için ilk önce israfı ortadan kaldıracaksın, kaynakları heba etmeyeceksin. Belediye başkanlarımıza göreve geldikleri zaman ev, makam odaları, makam araçlarının kesinlikle değişmemesi gerektiğini söylemiştik. Bunu uygulayan arkadaşlarımızın başarılı olduklarını görüyoruz. Bu toplantıda bu ve buna benzer öneriler ile sorunların çözümü konusunda görüşeceğiz” dedi.
AKP Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise konuşmasında ülke gündemindeki konulara dikkat çekerek hükümetin çalışmaları hakkında belediye başkanlarına bilgi verdi.
Yerel yönetimlerden sorumlu AKP İl Başkan Yardımcısı Ziya Özboyacı da konuşmasında şu görüşlere yer verdi, “Bu toplantı belediye başkanları için çok önemli. Bu toplantıda başkanlarımız partimizi halk nezdinde ne derece temsil ediyor ve memnun bırakıyor bunu göreceğiz. Ne derece vitrin görevi görebiliyorlar onu tartışacağız. Ayrıca başkanlarımız göreve geldiklerinde hizmet noktasında neredeydiler 1,5 yıl sonra nereye geldiler, hangi projeyi hazırladılar, hangilerini gerçekleştirdiler, yapamadıkları hizmetleri neden yapamadılar onları belirleyeceğiz. Belediye başkanlarının belediyecilik alanında ne kadar başarılı olduklarını göreceğiz.”
Yerel yönetimlerin bağlı bulundukları siyasi partinin birer aynaları olduğuna da dikkat çeken Özboyacı, “Belediyeler halka hizmetlerin en seri şekilde ulaştırıldığı kurumlardır. Belediyeler siyasal olduğundan çok sosyal kurumlardır. Dolayısı ile halkla sivil toplum örgütleri ve diğer kumu kurum ve kuruluşlar ile yakın ilişki içinde olmalıdır. Acaba belediyelerimiz halkımızla, sivil toplumla, vekillerimizle, kamu kurum ve kuruluşlarımızla yeterli iletişim ve sempatiyi yakalayabilmiş midir bunları konuşacağız. Basına kapalı olan bülümde ise aile içerisindeki sorunlarımızı ele alarak çözümü konusunda bilgilerimizi paylaşacağız” dedi.
Toplantıya AKP İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Hüsnü Tuna, Ayşe Türkmenoğlu, Harun Tüfekçi, Büyükşehir, Meram, Karatay Belediye Başkanları ile taşra ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.
ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.