Yüzde 15'lik indirim!

Yüzde 15'lik indirim!

Yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesi döviz kurundaki aşağı doğru seyirden dolayı, kırtasiye malzemelerinde de bir fiyat indirime gidildi. Kalem ve defter başta olmak üzere, çoğu kırtasiye malzemesi yüzde 15 ucuzladı

2019-2020 eğitim-öğretim döneminin başlamasına 13 gün kaldı. Okulların açılmasına sayılı günler kala üniformacılar ve kırtasiyeciler de reyon hazırlıklarına başladı. Çarşıda ve AVM'lerde yavaş yavaş okul alışveriş heyecanının başlaması ise gözlerden kaçmadı. Öğrenciler, okul üniforması ve kırtasiye malzemeleri almak için velileri ile birlikte çarşıya çıkıyor. Kırtasiyeciler, bu yıl için beklentilerini yüksek tuttuklarını söylerken, vatandaş da “İnşallah evdeki hesabımız çarşıya uyar” diyor.

FİYATLAR YÜZDE 10-15 ORANINDA DÜŞTÜ

Kırtasiye malzemelerinin her geçen yıl çeşitlendiğini söyleyen Olgun Kitap ve Kırtasiye İşletme Sahibi Hüseyin Olgun, satış konusunda bu yıl beklentilerini yüksek tuttuklarını dile getirdi. Kırtasiye malzemeleri fiyatında geçen yıla oranla yüzde 10 ile 15 arasında bir düşüşün yaşandığını ifade eden Olgun, “Çok aşırı bir düşme yok fakat filatlar geçen yıla oranla daha uygun. Geçen sene Ağustos ayından itibaren döviz kurunda ciddi bir yükseliş oldu. Bu sebeple kırtasiye malzemelerinin fiyatı da artmıştı. Fiyatlar ciddi manada yükselmişti. Malzemelere haftalık zam geliyordu. Şimdi döviz kurunda bir düşüş söz konusu bu nedenle kırtasiye malzemelerinde de bir fiyat düşüklüğü gözlemlenebilir. Fiyat konusunda yüksekliğini en fazla koruyan ürün ise kağıt oldu. Çünkü kağıt konusunda dışa bağımlıyız” dedi.  

SATIŞIMIZIN İYİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

“Beklentimiz bu yıl fazla” diyen Olgun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kırtasiyeciler olarak, fiyatlar da düştüğü için satışlarımızın iyi olacağını ümit ediyoruz. Velilere ve öğrencilere de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen, kırtasiye malzemelerinizi kırtasiyelerden alın. Bize rakip olarak son yıllarda marketler çıktı. Marketler de kırtasiye malzemeleri satıyor. Kırtasiyedeki malzemeler ile marketteki malzemelerin kalitesi aynı değildir. Bunu söylememize rağmen veliler ucuz olduğu için önce markete gidiyorlar. İkinci dönem marketten aldığı ürünlerden rahatsız olduklarından dolayı yine kırtasiyeleri tercih ediyorlar. Velilerimiz, baştan aynı hataya düşmemelilerdir. Farklı kalitede uygun fiyata kırtasiye malzemeleri bulmak mümkün.”

KALİTEDEN ÖDÜN VERMEYİN!

Kırtasiye malzemesi alışverişinde ucuza kaçmak adına, çocukların sağlığının tehlikeye atılmaması ve kaliteden ödün verilmemesi gerektiğini de belirten Olgun Kırtasiye İşletme Sahibi Hüseyin Olgun, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Çocuklar için albenisi, veliler için fiyatları nedeniyle cazip görünen bu ürünler sağlık açısından ciddi riskleri beraberinde getiriyor. Üreticisi bilinmeyen hiçbir ürün satın alınmamalıdır. Ürünlerin üzerinde ya da ambalajlarında mutlaka üretici ya da ithalatçıya ait ulaşılabilir adres ve telefonların bulunması gerekir. Üründe herhangi bir sorun olduğunda firmanın ulaşılabilir olması gerekir. Yaş grubuna uygun ürünler tercih edilmelidir. Veliler, bu yüzden marketlerden ziyade, kırtasiyeleri öncelik haline getirmelidir.”

EMRE ÖZGÜL

111-001.jpg

3333-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.