Yuttuğu Kılçık Bağırsağını Deldi

Yuttuğu Kılçık Bağırsağını Deldi

Yuttuğu kılçık bağırsağını delen vatandaş ölümden döndü. Hatay’da şiddetli karın ağrısı nedeniyle hastaneye başvuran 80 yaşındaki vatandaşın bağırsağının yuttuğu balık kılçığı ile delindiği tespit edildi. Acilen ameliyata...

Yuttuğu kılçık bağırsağını delen vatandaş ölümden döndü. Hatay’da şiddetli karın ağrısı nedeniyle hastaneye başvuran 80 yaşındaki vatandaşın bağırsağının yuttuğu balık kılçığı ile delindiği tespit edildi. Acilen ameliyata alınan yaşlı hasta hayata döndü.

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya’da bulunan Özel Defne Hastanesi Dahiliye Polikliniği'ne şiddetli karın ağrısı şikayeti ile başvuran Salahittin Karış isimli 80 yaşındaki hastaya yapılan tetkiklerin sonunda hastanın bağırsağında delinme tespit edildi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Necdet Sertkol tarafından ameliyata alınan hastanın bağırsağını balık kılçığının delmiş olduğunu tespit etti. Kılçık ile delinen bağırsak ve bağırsak içeriği karın bölgesine geçen hastanın 3 saat süren ameliyatı sonucu hastanın karın içi temizlenerek, hasta 1 hafta süre ile serviste takip ve tedavi edilerek şifa ile taburcu edildi.

Dr. Necdet Sertkol gerçekleştirmiş olduğu büyük ve riskli ameliyatla hastayı sağlığına kavuşturduklarını dile getirerek balık kılçığı ve benzeri yabancı cisimlerin yutulmasının insan sağlığına zarar verebileceğini, hatta hayati tehlikelere yol açacağını belirterek çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.