Yurtnaç, Türklere 'Seçimlerde Sandığa Gidin' Çağrısı Yaptı

Yurtnaç, Türklere 'Seçimlerde Sandığa Gidin' Çağrısı Yaptı

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Kemal Yurtnaç, 22 Eylül’deki Almanya genel seçimlerinde Türklere sandığa gidin çağrısı yaptı.

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Kemal Yurtnaç, 22 Eylül’deki Almanya genel seçimlerinde Türklere sandığa gidin çağrısı yaptı. Köln’de sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerinden oluşan Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Danışma Kurulu’na katılan Yurtnaç, seçimlere katılım ne kadar fazla olursa demokratik kurumlar ve kuralların çok daha iyi işleyeceğine inandığını söyledi.

Kemal Yurtnaç, “Biz bir parti peşinde değiliz. Sadece bizim isteğimiz burada yaşayan vatandaşların siyasal alanda tercihleri için sandıklara gitmesidir. Herkesin sandığa gitmesini Alman devleti de, hükümeti de istiyor. Bizde burada yaşayan, buraya vatandaşlık hakkıyla bağlı olup oy verme hakkı olanların sandığa gitmelerini, tercihlerini yapmalarını istiyoruz. Almanya için hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bu hayırlı işte Türklerin katkısının da olması bizim için gurur, onur vericidir.” şeklinde konuştu.

2014’te Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacağını hatırlatan Yurtnaç, Yüskek Seçim Kurulu (YSK) yetkililerinin oy kullanımı için yurt dışında konsolosluk bünyelerini incelediklerini aktardı. Yurtnaç, “Oy verilecek yerleri tespit ediyorlar. Yani buradaki vatandaşlarımız önümüzdeki seçimlerden itibaren bulundukları yerde oylarını verecek. Alt yapı hazırlıkları son sürat devam ediyor. Konsoloslukların yeni binalara taşınması veya yeni yerler kiralanması gündemde.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.