Gurbetçilere kötü haber! Gümrük çıkışında 1000 Euro ödeyeceksiniz

Gurbetçilere kötü haber! Gümrük çıkışında 1000 Euro ödeyeceksiniz

Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, Avusturya, Danimarka ve İsveç gibi ülkelerde yaşayan milyonlarca gurbetçiye kötü haber. Türkiye'deki tatilin bitmesine kısa süre kala uyarı yapıldı. Gümrükten çıkarken 1000 Euro ödeyebilirsiniz.

Zamanında Avrupa ülkelerine çalışmak için giden binlerce Türk vatandaşı ilerleyen yıllarda bu ülkelere yerleşti. Günümüzde Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, Avusturya, Danimarka ve İsveç gibi Avrupa ülkelerinde milyonlarca Türk gurbetçi yaşıyor. Yıl boyunca yoğun tempoda çalışan gurbetçiler Türkiye tatili için hazırlıklarını yaptı.

gurbet-111.webp

Temmuz ayı itibariyle Türkiye'ye akın etmeye başlayan milyonlarca gurbetçi farklı şehirlerde tatillerini yapıyor. Gurbetçiler Ağustos sonu itibariyle ülkelerine dönmeye başlayacak. Gümrük kapılarında ise bir sürprizle karşılaşmamaları için gurbetçilere uyarı yapıldı.

gurbet-2222.jpg

Son günlerde birçok şehirde Avrupa plakalı gurbetçilere ait otomobillerin kurallara uymadığına dair paylaşımlar yapılıyor. Emniyet ekipleri Türkiye genelinde birçok noktada denetim yapıyor ve kural ihlali yapanlara ağır cezalar yazılıyor.

gurbet-333.webp

Yazılan cezalar ise 40 bin lirayı bulabiliyor. Yani bir gurbetçi kural ihlallerinden dolayı 1000 Euro ceza ödemek zorunda kalabilir. Söz konusu cezalar gümrük kapısı çıkışında tahsil ediliyor.

Türkiye'deki başlıca trafik cezaları şu şekilde:

Hız limitini yüzde 10-30 arasında aşma 1,507 TL

Hız limitini yüzde 30-50 arası aşım 3,136 TL

Hız limitini yüzde 50 üzeri aşımlarda 6,440 TL

Trafikte makas atmak 32,234 TL

Sahte plaka ile dolaşmak 32,171 TL

Drift cezası ise 32,234 TL olarak uygulanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi