Yurt İçi Seyahat Arttı, Harcama 2,4 Milyar Lirayı Buldu

Yurt İçi Seyahat Arttı, Harcama 2,4 Milyar Lirayı Buldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre 2013 yılını ilk çeyreğinde yurt içi seyahat sayısı yüzde 8 artarak 11,9 milyona yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre 2013 yılını ilk çeyreğinde yurt içi seyahat sayısı yüzde 8 artarak 11,9 milyona yükseldi. Yurt içi pazardaki harcamalar ise 2,4 milyar liraya yükseldi.

    Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin TÜİK verilerine dayandırarak yaptığı açıklamaya göre; ilk çeyrekte özellikle paket tur harcamalarında yüksek oranlı artış dikkat çekti. Yüzde 46 artan paket tur harcamaları 51 milyon TL’den 75 milyon TL’ye çıktı. Aynı dönemde kişisel harcamalar da yüzde 9 artarak 2,3 milyar TL oldu.

    Yurtiçi pazarda, seyahat, geceleme ve harcamalar açısından ağırlık, yakın ziyaretleri ile tatil amaçlı seyahatlerden oluşuyor. İlk çeyrekte; gezi, tatil ve eğlence amaçlı seyahatler ile bu seyahatlerde yapılan harcamalar yüzde 10 dolayında düşüş gösterdi. Otellerde yapılan konaklama ve gecelemelerde de yüzde 1’den fazla gerileme yaşandı. Otellerde kalış süresi 2,9 geceden 2,8 geceye indi.

    Diğer yandan kendi evi, arkadaş, akraba yanında kalma ve geceleme sayısı yüzde 20’den fazla arttı. Bu tip konaklamalarda da ortalama kalış süreleri azaldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.