Yunanistan’ın Sütlaç Rekorunu Trabzon 5'e Katladı

Yunanistan’ın Sütlaç Rekorunu Trabzon 5'e Katladı

Rize’nin Ovit Yaylası’nda Ekşioğlu Vakfı Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri’nde dev kazanda tek seferde pişirilen bin 295 kilo sütlaç rekoru denemesi ile ilgili sonuç açıklandı. Daha önce 303 kilo ile Yunanistan'ın elinde bulunan rekor,...

Rize’nin Ovit Yaylası’nda Ekşioğlu Vakfı Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri’nde dev kazanda tek seferde pişirilen bin 295 kilo sütlaç rekoru denemesi ile ilgili sonuç açıklandı. Daha önce 303 kilo ile Yunanistan'ın elinde bulunan rekor, bin 295 kilogramla Türkiye’ye geçti. İngiltere’nin başkenti Londra’da yer alan Guinnes Rekorlar Kitabı, rekor denemesini onayladı.

Ekşioğlu Vakfı tarafından 2-3 Ağustos tarihlerinde 17’incisi düzenlenen Uluslar arası Ovit Yayla Şenliklerinde Karadeniz yöresi tatlılarından olmasına rağmen dünyada Yunanistan'ın 303 kilo ile elinde bulundurduğu tek seferde en fazla sütlaç pişirme rekor denemesi yapıldı. Yaylada 395 kilo ağırlığındaki dev kazanda 1 aşçı ile 30 aşçı yardımcısının 6 saat süren çalışmasıyla, gıda, makine mühendisi ve rekor danışmanları nezaretinde sütlaç pişirildi. Vinç yardımıyla tartılan ve 1295 kilo olarak tespit edilen sütlaçla, Yunanistan'ın 303 kilo 74 gramla elinde bulundurduğu tek seferde sütlaç pişirme rekoru kırıldı. Rekor danışmanlarının 3 şahidin huzurunda hazırladığı rapor, onaylanmak üzere Guinnes Rekorlar Kitabı’nın İngiltere’deki merkezine gönderildi.

Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı Necati Selvitop Guınnes Rekorlar Kitabına giren Ekşioğlu Vakfı’nın 8 Kasım tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde sanatçılar Volkan Konak ve Funda Arar konserleri ile düzenleyeceği gecede Guinnes Rekorlar Kitabı heyetinin elinden ödülünü alacağını söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.