Yücel: Anadoluda'ki ışığı görmek lazım

Yücel: Anadoluda'ki ışığı görmek lazım

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 9. Olağan Büyük Kurultayı bazı ufak olayların yaşanması yanında oldukça sakin geçti.

Genel başkanlığa aday Hakkı Şafak Ses ile Ahmet Reyiz Yılmaz’ın adaylıktan çekilmesi de tansiyonun düşmesini sağlamıştı. Kongre sonunda ise Genel Başkan Devlet Bahçeli 6. kez MHP genel başkanlığına seçilmişti. Tüm bu süreç yaşandıktan sonra MHP Konya İl Başkanı Ali Yücel’le kongreyi değerlendirdik. Ali Yücel, MHP’nin iktidar olma yolunda ilerleyen bir parti olması sebebiyle kongrenin, basın mensupları ve siyasi partiler tarafından dikkatlice izlendiğini söyledi. Kongreye illerden çok büyük katılımın olduğunu anlatan Ali Yücel, “Kongre alanı tamamen doldu. Biz Konya’dan 23 büyük otobüs, sayısız araba ve minibüs olmak üzere 3 bin kişiyle kongreye katıldık” dedi. MHP’nin 2003 yılında belirlediği ‘Lider ülke Türkiye’ projesi yolunda hızla ilerlediğini aktaran Yücel,  Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bu doğrultuda kongrede 2053 yılında ‘Süper güç Türkiye’ hedefini ortaya koyduğunu belirtti.
MHP’Lİ OLMAKTAN GURUR DUYDUM
Kongrede Hükümetin Türkiye’yi 36 ırka ayırmasına rağmen, MHP’nin ‘Sonsuza kadar var ol Türkiye’ sloganıyla farkını ortaya koyduğunu belirten Yücel, “Okyanus ötesinden emir almayla Türkiye’yi kurtaramazlar. Türkiye’yi sorunlarından kurtarmak için öncelikle bin yıllık Anadolu tarihine bakmaları gerekmektedir. Anadolu’daki ışığı görmeleri lazım. Bu yüzden kongredeki coşkulu kalabalığı gördükten ve sayın genel başkanın konuşmasını dinledikten sonra MHP’li olmaktan bir kez daha gurur duydum” diye konuştu. Adaylıktan çekilen Hakkı Şafak Ses ile Ahmet Reyiz’in parti üyesi bile olmadığını dile getiren Yücel, böyle olduğu için parti tabanının her iki adayı da sıcak karşılamadığını anlattı. AKP’nin planı çerçevesinde her iki adayında partiye sızmaya çalıştığını aktaran Yücel şunları kaydetti: “Partiye tüm partili arkadaşlarımız genel başkanlığa aday olabilir. Partimiz fikri bağlı bir yapıdır ve samimiyet vardır. İsmi geçen adayların samimiyetsizliği ortaya çıktığı için parti tabanı destek vermemiştir. Amaç MHP’yi içerden çökertmekti. Fakat buna partili arkadaşlarımız izin vermemiştir.”
MYK’YA KONYA’DAN 2 ÜYE
Kongre ile birlikte Merkez Yürütme Kurulu (MYK)’nın da yapısı da değişti. Çok sayıda eski isim MYK’nın dışında bırakılırken, çok sayıda yeni isimde MYK’da yerini aldı. Yeni listede Konya’dan Hikmet Çay ve Faruk Bal’ın MYK üyesi olarak belirlendiğini bildiren Yücel, “Kızılcıhamam’daki toplantımızda genel başkanımız, bize ‘beş kişilik liste belirleyin değerlendirelim’ dedi. Bizde 5 kişilik listeyi genel merkeze gönderdik. Gönderdiğimiz listeden Faruk Bal ve Hikmet Çay MYK üyeliğine seçildi. Nihat Uyar MYK’ya yedek üye olarak seçilirken, Halil Harman Merkez Disiplin Kurulu yedek üyeliğine seçildi. Dolayısıyla dolaylı olarak MYK’da Konya’dan 4 kişi yer almıştır” diye konuştu. Kongreden sonra genel başkanın emriyle hızlı bir şekilde parti çalışmalarına başlandığını ifade eden Yücel, Konya’da da faaliyete başladıklarını söyledi. Taşradaki başarıyı Konya merkeze getireceklerine işaret eden Yücel, “Bu kapsamda toplumla iç içe olacağız. Konferanslar, paneller, mitingler yapacağız. Halka MHP politikasının doğruluğunu anlatacağız. Türkiye’yle birlikte Konya’yı da iktidara taşıyacağız” dedi.
HASAN AYHAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.