Ysk, Hsyk Seçim Sonuçlarını Açıklıyor

Ysk, Hsyk Seçim Sonuçlarını Açıklıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), HSYK seçimlerinin Türkiye genelinde kesinleşen sonuçlarını resmi internet sitesi üzerinden vermeye başladı.Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesinde HSYK seçimlerine ilişkin verilerin yayınlandığı sayfa, Çağlayan'da...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), HSYK seçimlerinin Türkiye genelinde kesinleşen sonuçlarını resmi internet sitesi üzerinden vermeye başladı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesinde HSYK seçimlerine ilişkin verilerin yayınlandığı sayfa, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın giriş katında sinevizyon görüntüsü olarak verilmeye başlandı.

HSYK seçimlerinde Türkiye genelinde adli yargı üyesi seçimleri toplam 116 sandıkta gerçekleşti ve toplam 12 bin 519 seçmenin oy kullanması bekleniyordu. İdari yargı üyesi seçimlerinin ise bin 474 üye tarafından 28 sandıkta oy kullanması bekleniyordu. Seçmenlerden kaçının oy kullandığı tüm sonuçlar açıklandığında belli olacak. Ancak şu ana kadar adli yargı seçimlerine ilişkin 6 sandıktan kesin sonuç gelirken, bu sandıklardan 4 oy ile ilk sıraya çıkan aday Hasan Ünal oldu. İdari yargı seçimlerinden ise yine Türkiye genelinde 9 sandık açıldı ve bu 9 sandıktan ise Ahmet Berberoğlu 101 oy ile ilk sırayı aldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.