Yollarda çalışmalar sürüyor

Yollarda çalışmalar sürüyor

Tüfekçi, Konya'daki karayollarının büyük kısmının bölünmüş yol olarak yapıldığını söyledi

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Konya'daki karayollarının büyük kısmının bölünmüş yol olarak yapıldığını, geri kalan yollarında bölünmüş yol olarak yapılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Karayollarındaki yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenleyen AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, karayollarının birçoğunun bölünmüş yol olarak yapıldığını, çoğunluğunda ise bölünmüş yol yapım çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Karayollarında meydana gelen kazalara da değinin Tüfekçi, kazaların büyük çoğunluğunu sürücülerin hataları olduğunu ve trafikte hoşgörünün olmadığını söyledi. Konya karayollarındaki yapımı devam eden projeler hakkında da bilgi veren Harun Tüfekçi, “Konya-Ankara yolunun toplam uzunluğu 155 kilometre. Bu yolun tamamı Bölünmüş ve BSK binder kaplama seviyesinde tamamlanmıştır. 2012 yılı sonuna kadar eksik kalan orta hendek kaplamaları ile yolun tamamının aşınma tabakası seviyesinde BSK çalışmaları tamamlanmış olacaktır. Konya-Ereğli-Ulukışla ayrım yolu da sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak yapımı tamamlanmış, 173 kilometre uzunluğundaki Konya-Ereğli-Ulukışla ayrımı yolunun 7'şer kilometrelik Ereğli ve Karapınar geçişleri 2011 sonu itibarı ile BSK olarak yapılmıştı. Yolun geri kalan kesiminin tamamı 2 kesim halinde BSK ihalesi yapılmış ve ihaleleri sonuçlanmıştır” dedi.

Konya-Akşehir-Afyonkarahisar yolundaki çalışmaların devam ettiğini belirten Tüfekçi, “216 kilometre uzunluğundaki yolun 141 kilometresi Konya sınırlarında bulunmaktadır. Yolun tamamı 2011 sonu itibariyle sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanmış ve trafiğe açılmıştır. Ancak, bu yolun BSK yapılması amacıyla 3 kısım halinde ihalesi yapılmış olup, çalışmalara devam edilmektedir. 2012 yılı sonuna kadar Ladik'ten başlanarak Ilgın tarafına 15 kilometrelik BSK bitirilmesi hedefleniyor. Bugüne kadar 5 kilometresi tamamlanmıştır” diye konuştu.

Konya-Karaman arası yolun tamamının bitirildiğini dile getiren Tüfekçi, “Bölgemiz sınırlarındaki uzunluğu 137 kilometre olan yolun 62 kilometrelik kesimi Konya ili içinde kalmaktadır. Yolun tamamı bölünmüş yol olarak bitirilmiş ve trafiğe açılmıştır. Yolda 2 kesim halinde BSK ihalesi yapılmış olup, 2012 yılında çalışmalara başlanmıştır. Bugüne kadar İçeriçumra istikametinde 10 kilometre BSK tamamlanmıştır. Yıl sonuna kadar 20 kilometre BSK bitirilmesi hedeflenmektedir” dedi. Aksaray yolundaki çalışmalar hakkında da bilgi veren Milletvekili Tüfekçi, “Toplam uzunluğu 135 kilometre olan yolun 72 kilometrelik kesimi Konya ili dahilinde yer almaktadır. Yolun tamamı bölünmüş yol olarak bitirilmiş ve trafiğe açılmıştır. Ancak bu yolda, standardı düşük olan eski yolun standart hale getirilmesi için yapılan ihale ile çalışmalara devam edilmektedir. Ayrıca bu kesimde BSK çalışmalarına da başlanmış olup yılsonuna kadar 15 kilometresinin bitirilmesi hedefleniyor” ifadelerini kullandı.

Seydişehir yolunda büyük kısmın bitirildiğini belirten Tüfekçi, “Toplam 132 kilometre olan yolun 80 kilometrelik kesimi bölünmüş yol olarak tamamlanıp trafiğe açılmıştır. Kalan 40 kilometrelik kısmın tamamının ihalesi yapılmış olup, bu kesimlerde çalışmalara devam edilmektedir. Ayrıca, 2011 yılı sonu itibarı ile tamamlanan Seydişehir çevre yolunda BSK yapımı çalışmaları da devam etmektedir” dedi. Tüfekçi, Beyşehir yolunda da 93 kilometrelik yolun 22 kilometresinin bölünmüş yol olarak trafiğe açıldığını, geri kalan 71 kilometrelik kesimin tamamının bölünmüş yol ihalelerinin yapıldığını, yapım çalışmalarına devam edildiğini sözlerine ekledi.

ÇEVRE YOLU 2020 PLANI İÇİNDE YER ALIYOR

Konya İkinci Çevre Yolu hakkında da bilgi veren Milletvekili Tüfekçi, “Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 2020 nazım imar planına alınan Konya 2. Çevre Yolu'nun projesi 2007 yılında 129 kilometre olarak bitirilmiştir. Çevre Yolu için Revize Proje yapımı planlanmış olup, projenin 2013 yılında tamamlanması planlanmaktadır. Buna göre yolun uzunluğu 114 kilometre olarak öngörülmektedir. Bu yolun yapılması halinde Konya ilinin devlet yolu çıkışlarının tamamı birbirine bağlanmış olacaktır” ifadelerini kullandı.

KONYA'DA TRAFİK KÜLTÜRÜ YOK

Konya'daki karayollarında meydana gelen trafik kazalarına da değinen Harun Tüfekçi, “Türkiye'de duble yollar yapıldıktan sonra meydana gelen kazaların yüzde 90'ında sürücülerin hata yaptığı belirlenmiştir. Bunun yanında bizim trafik kültürü oluşturmamız gerekiyor. Konya'da maalesef trafik kültürü yok. Trafikte herkesin birbirine saygılı olması gerekir. Her yere trafik polisi dikemeyiz bunun için insanlar birazda kendileri dikkatli olmalılar” dedi.

MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.