YKS sınav ücreti   Karatay’dan

YKS sınav ücreti Karatay’dan

Karatay Belediyesi’nden bu yıl da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek Karataylı gençlere müjde geldi

Geçtiğimiz yıl YKS’ye giren tüm öğrencilere TYT kayıt ücreti desteği veren Karatay Belediyesi, bu yıl ilçede ikamet eden tüm gençlerin Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınav ücretlerini de karşılama kararı aldı. Başvurular, Karatay Belediyesi’nin yeni akıllı mobil uygulaması “Yanıbaşımda Karatay” üzerinden alınacak. Öğrenciler, destekten faydalanabilmek için, E-Devlet Kapısı üzerinden alacakları öğrenci belgelerini, ÖSYM üzerinden yaptıkları aday başvuru kayıt belgelerini ve yaptıkları ödemeye ait banka dekontu “Yanıbaşımda Karatay” mobil uygulaması sistemi üzerindeki ilgili alanlara pdf., jpeg, jpg., ya da png. formatlarında yükleyecekler.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, gençlerin yanında olmayı sürdürdüklerini vurgulayarak, gençleri geleceğe hazırlayacak her türlü projenin içinde olduklarını aktardı.

Kılca; “Eğitim hayatınızda sizlerin yanında olmaya, sosyal destek paketlerimizi eğitim alanında çeşitlendirip istifadenize sunmaya devam ediyoruz. 12’nci sınıf öğrencilerimize yönelik olarak geçtiğimiz yıl YKS için başlattığımız TYT oturumu sınav kayıt ücreti desteğini bu yıl tüm oturumları kapsayacak şekilde genişlettik. Tek yapmanız gereken ‘Yanıbaşımda Karatay’ mobil uygulamamıza kayıt olarak online işlemler içerisindeki dijital başvurular bölümünden YKS desteği başvurunuzu yapmanız” dedi.

HABER MERKEZİ


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.