Konya ve Antalya'ya müjdeli haber! 6 şeritli otoban yapılacak

Konya ve Antalya'ya müjdeli haber! 6 şeritli otoban yapılacak

Türkiye genelinde hayata geçirilen yol projelerine bir yenisi daha ekleniyor. Konya ve Antalya halkını ilgilendiren otoban projesinde yeni gelişme yaşandı. İşte 4 şeritli otoban projesinin detayları...

Türkiye'de yeni yol projelerine olan ilgi ve ihtiyaç gün geçtikçe daha da artıyor. Yolculuk konforunu artıracak projelere bir yenisi daha ekleniyor. Konya ve Antalya halkı bu projeye çok sevinecek. 4 şeritli otoban projesinin detayları belli oldu.

demirkapi.webp

KONYA VE ANTALYA BU PROJEYE ÇOK SEVİNDİ

Türkiye'de turizmin parlayan yıldızı olan Antalya yeni yatırımlarla gündeme gelmeye devam ediyor. İç Anadolu ile bağlantısı olan Akdeniz şehri her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Özellikle Konya'dan Antalya'ya seyahat edenlerin sayısı hayli fazla. Bu yüzden yol projeleri de ilgiyle takip ediliyor.

tunel-23.webp

Kısa süre önce hizmete açılan Konya-Antalya arasındaki Demirkapı Tüneli seyahat süresini kısalttı. Konya'dan Antalya'ya gidenlerin ve Antalya'da yaşayanların yıllardır şikayet ettiği yol sorununa kalıcı çözüm bulunuyor. Antalya-Alanya arasındaki otoban projesinde yeni gelişme yaşandı.

yol-2.webp

OTOBANDA TOPLAM 6 ŞERİT VAR

Antalya-Alanya arası yapılacak olan 122 kilometrelik otoyol için yapılan ihaleyi Limak İnşaat KDV hariç 76 milyar 698 milyon 550 bin 561 TL 69 kuruşluk teklifle kazanmıştı. 84 kilometre 2×3 şeritli otoyol ve 38 kilometre 2×2 şeritli bağlantı yolu bulunuyor. Toplam uzunluk 122 kilometre olduğu bildirildi. Proje kapsamında 7 kavşak, 8 tünel, 19 viyadük bulunan otoyol, Serik, Manavgat ve Alanya ilçelerinden geçiyor. Yakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak projeye ilişkin yeni açıklama yapıldı.

yol-1.webp

NİHAT ÖZDEMİR KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

Antalya Alanya otoban ihalesini kazanan Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, önemli açıklamalarda bulundu. Lefkoşa'da Dim Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim’e konuşan Özdemir, "Bu yolun bölge halkı ve turizm sektörü için önemini biliyoruz. Uygun bir dış kredi arayışımız var. Faizler çok yüksek. Biraz düşmesini bekliyoruz. Düşme eğilimine girdi gibi görünüyor. Yap-işlet-devret modeliyle araç geçiş garantili yapacağız. İnşaata bu yıl sonuna doğru başlamayı planlıyoruz. Halen kamulaştırma ve harita çalışmaları da devam ediyor. Hiç bir sorun yok. Tüneller ve viyadükler olacak. Etap etap yapıp 2.5-3 yılda tamamını bitirmek istiyoruz. Yapımı tamamlanan etapları da trafiğe açacağız. Şimdiden bölgemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum