Batı Cephesi Kadınları  Dayanışma Derneği kuruldu

Batı Cephesi Kadınları Dayanışma Derneği kuruldu

Akşehir’de faaliyet gösteren toplum yararına çalışma yapan derneklere bir yenisi daha katılarak Batı Cephesi Kadınları Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu.

Derneğin Kurucu başkanı Meltem Orhan kuruluş amaçları ve yapacakları faaliyetler hakkında Batı Cephesi Karargahı Müzesi önünde açıklama yaptı. Başkan Orhan, “Siyaset mekanizmasının her gün biraz daha ayrıştırıcı bir hal aldığı günümüzde, Akşehir’imiz de eğitim, kültür, yardımlaşma ve dayanışma için 26 Ağustos 2024 tarihinde Nursen Koşar Kara, Nihal Eke, Rabiye Şenyiğit, Özlem Orhan, Cemile Kırkıl, Ceyda Işık, Nimet Gömürt, Meryem Mutlu, Yeter Cengiz ve Ceylan Işık’dan oluşan 10 arkadaşımızla birlikte Batı Cephesi Kadınları Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurduk. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Orhan, şu görüşleri dile getirdi: “Derneğimiz; Atatürk ilke ve inkılapları ışığında Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimi için çağdaş, yetenekli, girişimci ve nitelikli kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimlerine katkı sağlamak, engelli olan veya olmayan genç, yaşlı, yetişkin kadınların hukuki, ekonomik, sosyal, siyasal, sanatsal vb. alanlarda yaşama katılımını sağlayarak, demokratik hak hukukun bilincinde bireysel ve mesleki gelişimlerine yönelik projeler ve aktiviteler gerçekleştirmek ve Türkiye’nin; siyaset, ekonomi, sanat, kültür, bilim, teknoloji vb. alanlarda gelişimi için araştırma, inceleme, yayın vb. çalışmalarına katkı sunmak, bu tür çalışmaları teşvik etmek, yürütmek ve yaymak amacı ile kurulmuştur. Çıkmış olduğumuz bu kutsal görevde Allah hep bizimle olsun inşallah.”

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.