'Yırca Köyünde Yapılanın Aynısı Artvin’de Yapılmak İsteniyor'

'Yırca Köyünde Yapılanın Aynısı Artvin’de Yapılmak İsteniyor'

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Cerrahtepe'de yapılmak istenen maden çalışmasından söz ederek, Yırca köyünde yaşananların aynısının Artvin’de tekrarlanmak istendiğini söyledi. Bayraktutan, "Ormanı vatandaşın kestiğini...

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Cerrahtepe'de yapılmak istenen maden çalışmasından söz ederek, Yırca köyünde yaşananların aynısının Artvin’de tekrarlanmak istendiğini söyledi. Bayraktutan, "Ormanı vatandaşın kestiğini gördüm de Orman İşletme ve bölge müdürlükleri aracılığıyla kesme girişimini ilk olarak görüyorum." ifadesini kullandı.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Artvin Cerrahtepe'de yapılmak istenen maden çalışmasına değindi. Bayraktutan, buraya verilen ruhsatın iptali için açılmış Rize İdare Mahkemesi'nde bir davanın devam ettiğini, davada bilirkişi raporlarının çıktığını ve karar aşamasına gelindiğini kaydetti. Söz konusu yerle ilgili ÇED ve mahkeme kararları beklenmeden Orman İşletme Müdürlüğü aracılığıyla ağaç kesimi yapılmak istendiğini ifade eden Bayraktutan, "Ormanı vatandaşın kestiğini gördüm de Orman İşletme ve bölge müdürlükleri aracılığıyla kesme girişimini ilk olarak görüyorum." diye konuştu.

Konuyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüğünü aktaran Bayraktutan, şöyle devam etti: "Bakan ve hükümete sesleniyorum, bir tek Artvinlinin burnu kanarsa bunun hem hükümet hem de ilgili bakan için ağır bir siyasi sorumluluğu vardır. Onları göreve çağırıyorum. Devletle vatandaşı karşı karşıya getirmesinler. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu eğer Artvin'de orman kesimine seyirci kalacaksanız, herhangi bir işlem yapmayacaksınız o koltukta oturmayın, istifa edin." Bunu 'çevre cinayeti, kıyım' olarak nitelendiren Bayraktutan, olayın Yırca köyünde yaşananların aynısı olduğunu iddia etti.

‘SÜHEYL BATUM’UN 7 GÜNLÜK SAVUNMA HAKKI SÜRESİ VAR’

CHP’li Uğur Bayraktutan, gazetecilerin, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un disiplin sürecini hatırlatması üzerine, şunları söyledi: "Bize dün itibariyle Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) yazısı geldi. Bugün bir aksilik olmazsa kendisine gerekli bildirim yapılacak. Kendisine tebligat yapıldıktan sonra MYK'nin raporu doğrultusunda bir gün belirlenecek. Tüzüğümüze göre tebligatın alındığı tarihten itibaren 7 günlük bir savunma hakkı süresi var. Suçun oluşup oluşmadığı değerlendirmesi YDK'ye ait. Ama dün itibariyle YDK'ye gerekli dosya geldi. Sayın Batum tebligatı aldıktan sonra oradaki iddialar konusunda gerekli savunmayı ve açıklamayı yapacaktır diye düşünüyorum. Ondan sonra bir gün belirleyerek, YDK dosyayı değerlendirmeye alacaktır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.