Yılan hikayesine döndü

Yılan hikayesine döndü

Konya'nın sorunları ve yatırımlarının ele alındığı toplantıda konuşan Musa Arat, Lojistik Köy Projesi'nin yılan hikayesine döndüğünü belirtti. Ulaşım projeleri hakkında bilgi veren Ziya Altunyaldız da, Metro Projesi'nin hızlandırıldığını söyledi

AK Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen 'Şehir ve Basın Buluşması' geniş katılımla gerçekleşti. Toplantıda şehrin sorunları ve yatırımları ele alındı. Dedeman Otel'de yapılan toplantıya AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldız, Ömer Ünal, Halil Etyemez, Hüsnüye Erdoğan, Uğur Kaleli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ile çok sayıda partili katıldı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU KONYA'YA GELİYOR

Toplantıda ilk sözü Musa Arat aldı. Şehrin sorunlarını Ankara'da gündeme getirdiklerini belirten Arat, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 22 Nisan Cuma günü Konya'da olacağını duyurdu. Siyasetçiler olarak şehrin projelerini yakından takip ettiklerini belirten Arat, Lojistik Köy Projesi'nin yılan hikayesine döndüğünü söyledi. Arat, "Kısa süre önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i Konya'da ağırladık. Ulaştırma Bakanlığı'na da bir ziyaret gerçekleştirdik. Projelerle ilgili görüşlerimizi bakanlara ilettik" dedi. 

ÇEVRE YOLUNUN İLK BÖLÜMÜ 2019'DA BİTECEK

Konya'nın ulaştırma yatırımları hakkında bilgi veren Ziya Altunyaldız, "Ulaştırma demek, lojistik demek. Lojistik performansı iyi olan ülkeler aynı zamanda güçlü ülkeler. Konya'nın lojistik noktasında iyi yerlere gelmesi için çeşitli projeler geliştirildi. 2003-2007 tarihleri arasında Konya'da 4.7 milyar liralık yatırım bütçesi ayrıldı. Bunun 3 milyonu karayoluna, 1,7 milyonu ise hızlı trene ayrıldı. Şu an da şehrimize 4.8 milyar TL'lik para ayrıldı. Dış Çevre Yolu, Lojistik Köy Projesi, Metro ve Yüksek Hızlı Tren Garı projeleri üzerinde duruyoruz. Dış Çevre Yolu 122 kilometreden oluşuyor. 2014'te temeli atıldı. Yol iki bölüm halinde inşa edilecek. 2019 yılında ilk aksının bitirilmesi planlanıyor" diye konuştu. 

METRO PROJESİ TALİMATLA HIZLANDIRILDI

Metro Projesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hızlandırıldığını ifade eden Altunyaldız, "Metronun lansmanı 24 Nisan 2015'te yapıldı. İki hat olarak yapılacak. Meram ve Necmettin Erbakan Üniversitesi hattına öncelik verilecek. 2017 yılında proje çalışmaları tamamlanaak. Yüksek Hızlı Tren Garı için de çalışmalar yürütülüyor. Gar çalışmalarında çeşitli sorunlar çıktı. Gar için 75 bin metrekarelik alan, 70 milyonluk bütçe ayrıldı. Ayrıca Konya-Karaman YHT hattı ise bu yıl içinde hizmete açılacak" sözlerini kullandı.

LOJİSTİK KÖY PROJESİ'NDE DEĞİŞİKLİK YOK

Lojistik Köy Projesi'nde yer değişikliğinin sözkonusu olmadığını da ifade eden Altunyaldız, "Konya üretiminin limanlara hızlıca ulaştırılması için proje önem arz ediyor. Önümüzdeki aylarda projenin ihalesi yapılacak. Projeyi önceki hafta Ankara'da tüm hususlarıyla ele aldık. Mekanın konumu noktasında bir sorun yok. 1 milyon metrekarelik alanda yapılacak. Yapım ihalesi de inşallah kısa sürede tamamlanır. 2018'de ise proje hizmete girer. Konya Havaalanı'ndaki eski terminal binasının kargo taşımacılığı için ayrılması için de sözleşme yapıldı" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi.

AĞIR VASITALAR ŞEHİR MERKEZİNE GİRMESİN

Bir basın mensubunun, "Şehir içi trafiğinin rahat nefes alması noktasında Büyükşehir Belediyesi neler yapacak? Kunduracılar, Aydınlık Evler Alt Gecidi ve Sanayi Köprülü Kavşağı ile trafik ışıklarının elden geçirilmesi düşünülüyor mu" sorusuna yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, "10 yıl önce 163 bin olan taşıt sayımız, 800 bini geçti. Toplu taşımanın kalitesini artırdık, ama aracı olanlar toplu taşımayı kullanmıyor. 165 olan toplu ulaşım aracını 435'e çıkardık. Araçların yüzde 95'i yeni. 72 yeni tramvay aldık. Her haneye en az bir araç düşüyor. Ulaşım master planını 3 kez değiştirdik. Demiryolu yatırımlarına göre karayolunu yenileyeceğiz. Akıllı kavşak sistemi 50 noktada kullanılıyor. Ağır vasıtaların sabah ve akşam saatlerinde şehre girişini yasaklamak istiyoruz. Kamyon ve minibüs sistemini kontrol altına alacağız" diye konuştu. 

KONBELTAŞ'TA YOLSUZLUK MU YAPILIYOR?

"Büyükşehir'in şirketi Konbeltaş hakkında yolsuzluk iddiaları var. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz" sorusuna da cevap veren Akyürek, "Suistimal edenler hakkında soruşturma başlattık. Konbeltaş'ta 500'e yakın kişi çalışıyor. Şirkette birkaç kişi hata yaptı. Konbeltaş'tan gelecek paraya ihtiyacımız da yok. 10-15 yıl önce otopark tartışmalarında insanlar ölüyordu. Bu alanın kontrol altına alınması için Konbeltaş kuruldu. Çeteleşmeyi engelliyor. Yol kenarlarından para alınmasının sebebi ise işlek noktalardaki trafik yoğunluğunu azaltmak. Keşme keş var" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum