Yer Köprü Haziran’da çok güzel

Yer Köprü Haziran’da çok güzel

Yer köprü Şelalesi, eşsiz doğal güzelliğiyle istisnasız herkesi büyüleyebilecek muhteşem bir güzelliğe sahip. Özellikle Haziran ayı, bu şelaleyi gezmek için en ideal ay olarak biliniyor Bu aya özel açan çiçekler muhteşem bir görüntü sunuyor

Konya’nın Hadim ilçesinde yer alan Yer Köprü Şelalesi, yaz sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ziyaretçilerin gözdesi haline geldi. Yükselen hava sıcaklıklardan kaçmak isteyen vatandaşlar, serinlemek ve doğanın tadını çıkarmak için şelalede vakit geçiriyor.

Yerköprü Şelalesi, Konya'nın Hadim İlçesi'nde, Konya merkeze 110 kilometre uzaklıkta, Göksu Nehri üzerinde bulunuyor. Yer köprü Şelalesi, eşsiz doğal güzelliğiyle istisnasız herkesi büyüleyebilecek muhteşem bir güzelliğe sahip. Özellikle Haziran ayı, bu şelaleyi gezmek için en ideal ay olarak biliniyor. Bu ayda özellikle zakkumların muhteşem renk cümbüşüne bir çok ağacın çiçekleri de eklenince, şelale tam bir doğa harikası haline geliyor.

Yer Köprü şelalesi, oluşum olarak, eski Göksu yatağı üzerinde. Göksu Irmağı, burada yaklaşık 30 metre tabana dalıyor, nehrin üzerinde doğal bir köprü bulunuyor. Bu köprü şeklindeki yerin etrafı çok yüksek ve kayalarla (yaklaşık300-400 m.) çevrili olmasına rağmen, köprü kısmı oldukça düz ve çok sayıda bitkiyle adeta bir bahçe gibi.. Nehrin 30 metre kadar üstündeki bu köprüde, kayaların dibinden çıkan suyun, nehrin tabana daldığı tünelin çıkışına üstten dökülmesiyle şelale oluşuyor. Dolayısıyla şelaleyi oluşturan su, nehirden değil, bu köprü üzerindeki kaynaktan geliyor. Dolayısıyla kaynağın suyu yıl boyunca aynı kaldığı için, köprü üzerindeki bitki örtüsüne hiç bir zarar gelmiyor.

HABER MERKEZİ


Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.