Dolar nereye gidiyor?

Dolar nereye gidiyor?

Dolar/TL 33 seviyesi üzerinde tarihi zirvedeki dar bantta yatay bir seyir izlemeye devam ediyor.

Dolar/TL 33 seviyesi üzerinde tarihi zirvede dar bantta yatay bir seyir izlerken, piyasalarda yarın sonuçları açıklanacak faiz kararı öncesi ihaleler, veriler ve TCMB'nin yeni adımlarının etkisi izleniyor.

İç gündemde bugün piyasa katılımcıları anketi, Hazine ihaleleri ve Hazine merkezi yönetim borç stoku verisi takip edilecek. Hazine bugün iki yıl vadeli sabit kuponlu ve beş yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvillerin yeniden ihracını gerçekleştirecek.

Küresel piyasalarda ise ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi ve Çin faiz indirimlerinin etkisi izleniyor.

Brezilyada gerçekleşecek G20 Maliye Bakanları-Merkez Bankası Başkanları toplantısı için erkene çekilen TCMB faiz kararı yarın açıklanacak.

Reuters anketine katılan 26 ekonomistin tamamı politika faizinin bu ay yüzde 50'de sabit tutulacağı tahmininde bulundu.

Reuters anketi faiz indirimlerinin büyük bölümünün önümüzdeki yıl yapılacağını gösteriyor. Reuters anketine göre TCMB'den 2025 sonuna kadar 2,250 baz puan faiz indirimi bekleniyor.

Anketteki soruya cevap veren 23 ekonomistin medyanına göre yıl sonundan önce TCMB'nin ilk faiz indirimini gerçekleştirmesi hala genel beklenti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum