Gençler üniversite için Konya'yı tercih ediyor! Şehirde 5 avantaj var

Gençler üniversite için Konya'yı tercih ediyor! Şehirde 5 avantaj var

5 üniversitesiyle 120 bin öğrenciye ev sahipliği yapan Konya, avantajlı yönleriyle dengi şehirlere göre birkaç adım öne çıkıyor. Ulaşımının ucuz ve rahat, yurtların ve staj imkânının yeterli olması Konya'yı öğrenciler için değerli kılıyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercih işlemlerinin 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında "ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapılacak. 'Üniversite şehri' olarak bilinen Konya'yı 120 bine yakın öğrenci tercih edecek. Bünyesindeki 5 üniversiteyle farklı şehirlerden gelen öğrencilere ev sahipliği yapan Konya'nın diğer şehirlere göre daha ucuz ve konforlu olması, ulaşımının rahatlığı, devlet ve özel yurt sayısıyla diğer şehirlere göre öğrencilere daha çok imkân sunması Konya'yı öncemek adına artılar oluyor.

4-5.jpg

120 BİN ÖĞRENCİ ŞEHRE DEĞER KATIYOR

Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), KTO Karatay Üniversitesi ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) öğrencilerin yine bu yıl da öncelikli tercihi olacak. Selçuk Üniversitesi 2023 yılında 60 bin, NEÜ 37 bin, KTÜN 13 bin, KTO Karatay Üniversitesi 9 bin, KGTÜ ise bin öğrenciye ev sahipliği yapmıştı. 120 bin öğrencinin Konya'ya gelmesi, Konya'nın sosyal hayatına katkı sunduğu gibi, şehrin ekonomisini de canlandırmıştı.

YURTLAR OTEL KONFORUNDA ULAŞIM DA ÇOK AVANTAJLI

Konya'da 3 devlet üniversitesi, iki de vakıf üniversitesinin faaliyeti devam ettiğini belirten Eğitim-Bir-Sen (EBS) Konya 2 Nolu Şube Başkanı Doç. Dr. Halil İbrahim Çelik, şehirdeki üniversitelerin fiziksel yönüyle büyük imkânlar sağladığını söyledi.

4-2-doc-dr-halil-ibrahim-celik.jpeg

Konya'nın birçok özelliğiyle öğrencilere kendilerini geliştirmeleri için fırsat sunduğunu kaydeden Başkan Çelik, şunları kaydetti: “Gelişmiş ve son teknoloji laboratuvarlar, uygulama hastaneleri, kütüphaneler ve daha birçok donanımıyla Konya'daki üniversiteler öğrencilere büyük fırsatlar sunuyor. Kültür merkezleriyle Konya geçmişten bu yana bilim ve kültür şehri. Türkiye'nin en eski ilahiyat fakültelerinden birine sahibiz. Türkiye'nin en köklü eğitim fakültesine sahibiz. Konya'yı tercih edecek öğrenciler için okuyacakları süre her yönüyle çok verimli geçiyor. Konya, gerek şehir içi gerekse de şehir dışı ulaşımıyla Türkiye'nin en gözde şehri. Toplu ulaşım Konya'da dengi şehirlere göre çok ucuz. Başka bir şehirde 1 saatte gidilen mesafe, Konya'nın geniş ve düzenli olması dolayısıyla 20 dakikada gidiliyor. Birçok şehirle Konya'nın Yüksek Hızlı Tren (YHT) bağlantısı var. Bu yönüyle de Konya'mız avantajlı bir şehir. Ayrıca şehirde son dönemlerde birçok Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) inşa edildi. Yeni yurtlar gerçekten otel konforunda. Öğrencilerin dertlerini dertlenen, yüksek hizmet anlayışıyla bu yurtlarda hizmet veriliyor. Konya'yı üniversite okumak için tercih edecek bir öğrenci asla barınma problemi çekmeden eğitim sürecini tamamlayabilir.”

KONYA'DA OKURKEN STAJ YAPMA İMKANI FAZLA

Eğitimci Doç. Dr. İbrahim Çetin ise Konya'da 5 üniversitenin var olduğunu, devlet üniversitelerinin de iyi işlere imza attığını ifade etti.

4-3-doc-dr-ibrahim-cetin.jpeg

Aynı zamanda üniversite şehri olan Konya'da öğrencilere büyük staj imkânı sağlandığını dile getiren Çetin, Konya'da bir üniversiteyi tercih etmenin çok mantıklı olduğunu işaret etti. Ulaşım yönüyle Konya'nın avantajlarına da değinen Çetin, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya'nın havalimanı çok büyük. YHT seferleri fazla. Birçok şehirle ulaşım bağlantısı olan Konya'dan öğrenciler memleketlerine çok rahat gidip geliyorlar. Konya'da toplu ulaşım fiyatı, öğrenciler için çok uygun. Konya'da öğrenciler için barınma imkânı çok gelişmiş durumda. Sosyal faaliyet yönüyle de Konya ideal bir şehir. Kampüs çevrelerinde öğrencilerin uygun fiyata yemek yiyecekleri yerler fazla. Bunlardan daha önemlisi Konya'da üniversite okumaya gelen öğrencilere kendilerini gerçekleştirebilecekleri tüm imkânlar sağlanıyor. Az önce ifade ettiğim gibi geniş staj imkânı öğrencilere çok çekici geliyor. Öğrencilerimizin tercihlerini Konya'dan yana yapmasını talep ediyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum