Yeniden aday olan Dügen’den mesaj

Yeniden aday olan Dügen’den mesaj

Adalet ve Kalkınma Partisinin Konya İl Teşkilatının 17 Temmuz Cuma günü gerçekleştireceği Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesinde, genel merkezin Selçuk Öztürkü aday göstermesi üzerine Mustafa Çevik lehine adaylıktan çekildiğini açıklayan ve Mustafa Çevik

 Önceki gün üç ismi AKP Genel Merkezi’ne çağırarak tek tek görüşen Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Konya teşkilatında tek ismin aday olarak görülmesini istediği ve Faruk Dügen ile yola devam etme kararı aldığı öğrenildi.
Düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıklayan Faruk Dügen, 8 yıldan bu yana AKP Konya teşkilatı için hizmet verdiğini ve 2 yıldan beri de il başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, bundan sonraki dönemde de Konya teşkilatının başarısı için elinden gelenin en iyisi yapacağını söyledi. Başbakan Tayip Erdoğan’ın genel merkeze Konya il teşkilatı için ismi geçen üç ismi çağırarak görüş alışverişinde bulunduğunu anlatan Dügen, “Başbakan Tayip Erdoğan bize tek liste ile genel kurula gitmek istediğini açıkladı ve benim ismimi gösterdi. AKP Konya İl Teşkilatı olarak birlik ve beraberlik içerisinde olabilmek için bu görevi kabul ettim. Konya İl Teşkilatı için elimden gelenin en iyisini yapmaya hazırım” ifadelerini kullandı. Yönetim kurulu listesinde bir değişiklik yapılıp yapılamayacağı konusunda soru yöneltilmesi üzerine Dügen, “İl teşkilatımızda görev değişikliği yapılacak. Partimizi en iyi şekilde temsil edebilecek isimler getirilecek. Hiçbir çıkar gözetmeksizin, AKP’nin misyonuna uygun çalışacak herkese teşkilat yönetiminde kapımız açık” diye konuştu.
Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Sami Güçlü de, AKP’nin kalesi ve önemli zeminlerinden bir tanesinin Konya olduğunu dile getirerek, “Konya sadece AKP’ye seçimlerde en büyük desteği veren il değil, AKP’nin siyasetinde de etkili olmak isteyen bir ildir. Milletvekilleri olarak biz Faruk Bey’in teşkilat için en doğru isim olduğuna inanıyor ve kendisini destekliyorduk. Konya İl Teşkilatı için Faruk Dügen’in hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Toplantıda, 17 Temmuz Cuma günü yapılacak olan Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı duyuruldu.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum