Yeni bir Afganistan ve Irak olmayacak

Yeni bir Afganistan ve Irak olmayacak

Haftalık olağan konuşmasında tedirgin tavırlarıyla dikkat çeken ABD başkanı Obama, ABD halkını Irak ve Afganistan'daki duruma düşmeyecekleri konusunda temin etti.

ABD Devlet Başkanı Barack Obama, haftalık televizyon hitabı sırasında yaptığı açıklamada, Suriye’ye karşı düzenlenecek operasyonun ABD ulusal çıkarlarına hizmet ettiğini belirterek bunun yeni bir Irak veya Afganistan olmayacağı sözünü verdi.

Obama “Süresiz bir müdahaleden bahsetmiyoruz. Bu yeni bir Irak veya Afganistan olmayacak. Amerikan kara operasyonu olmayacak. Atacağımız tüm adımlar, zaman ve boyut açısında sınırlı olacak ve Suriye hükümetinin kendi halkını gazla zehirlemesini önlemeye, bu tür davranışları tekrarlama imkânlarını azaltmaya yönelik olacak” dedi.

SURİYE'DEN GELEN FOTOĞRAFLAR YOKMUŞ GİBİ DAVRANAMAYIZ

Başkan Obama’nın ifadelerine göre 21 Ağustos tarihinde Suriye’de kimyasal silah kullanılması, ABD’yi harekete zorladı. Obama yaptığı açıklamada “ABD olarak biz, Suriye’den gelen fotoğraflar yokmuş gibi davranamayız” dedi.

RIA Novosti’nin bildirdiğine göre Obama, ABD’nin tavır göstermemesi durumunda kimyasal silahın defalarca daha kullanılabileceğini, zehirli maddelerin "teröristlerin" eline geçebileceğini ve bazı ülkelerin bu tür silah kullanabilecekleri kanısına varabileceklerini söyledi. Obama “Tüm bunlar ulusal güvenliğimiz açısında tehlike arz ediyor” dedi.

ABD’yi yeni bir savaşa sokmak istemediğini söyleyen Obama “Irak savaşı sona ermiş ve Afganistan’daki savaş bitmek üzere olsa da ABD halkının on yıldır süren savaştan usandığını biliyorum. Bu yüzden başkalarının savaşına birliklerimizi yollamayacağız” dedi. (incanews)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.