Ydg-h’a Gidecek 15 Adet Kaleşnikof Ele Geçirildi

Ydg-h’a Gidecek 15 Adet Kaleşnikof Ele Geçirildi

Şırnak’ta PKK’nın şehir yapılanması olan ve aynı zamanda PKK’nın asayiş timi olarak da tabir edilen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı (YDG-H) üyelerine gidecek olan ve güvenlik güçlerine karşı yapılacak eylemlerde kullanılacağı...

Şırnak’ta PKK’nın şehir yapılanması olan ve aynı zamanda PKK’nın asayiş timi olarak da tabir edilen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı (YDG-H) üyelerine gidecek olan ve güvenlik güçlerine karşı yapılacak eylemlerde kullanılacağı düşünülen 15 uzun namlulu silah ele geçirildi.

Şırnak Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Şırnak ili Silopi ilçesinde faaliyet gösteren YDG-H mensuplarının, kamu kurum ve kuruluşları ile güvenlik güçlerine karşı saldırı amaçlı kullanmak maksadıyla uzun namlulu silah temin etme gayreti içerisinde oldukları bilgisine ulaşıldı. Beytüşşebap istikametinden Şırnak istikametine seyir halinde olan M.B. isimli şahsın idaresindeki 49 AV plakalı araçta yapılan aramada, aracın muhtelif yerlerinde “zula” olarak tabir edilen bölmelerde 15 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirildi. Beytüşşebap Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla ele geçirilen araç ve silahlara el konulmuş, M.B. isimli şahıs gözaltına alınarak, adli tahkikata başlanılmıştır.” denildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.