Yazır'a taşınması sorun oluşturur

Yazır'a taşınması sorun oluşturur

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Numune Hastanesinin 112 Acil Servisinin Yazırdaki Beyhekim Devlet Hastanesine taşınmasına tepki gösterdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Numune Hastanesi’nin 112 Acil Servisi’nin Yazır’daki Beyhekim Devlet Hastanesi’ne taşınmasına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde de Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplaması istemiyle Meclis’e soru önergesi veren Milletvekili Mustafa Kalaycı, Numune Hastanesi’nin acil servisinin de Yazır’a taşınacağı iddiasının kamuoyunu tedirgin ettiğini vurgulamıştı.

Kalaycı, soru önergesinde “Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Sağlık Meslek Lisesinin de nereye taşınacağının bilinmediği, gerekli tedbirler alınmazsa sağlık hizmetlerinde aksaklıkların oluşacağı, vatandaşın ve sağlık çalışanlarının mağdur olacağına” dikkat çekmişti.

Numune Hastanesi Başhekimlik'ten yapılan yazılı açıklamadaki ''Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun 26.04.2012 tarih ve 14396 sayılı yazısı gereği, merkez hastane binasında çalışmalar nedeniyle, Konya Numune Hastanesi Acil Servis ve Klinik Hizmetleri 21 Mayıs 2012 Pazartesi gününden itibaren, Yazır bölgesinde bulunan Numune Hastanesi Ek Hizmet Binasında verilmeye başlayacaktır” açıklamalarına dikkat çeken Kalaycı, “Buna göre, aslında Bakanlığın 26.04.2012 tarihli yazısında yer alan gerçeklerin 23 gündür kamuoyuna açıklanmadığı anlaşılmaktadır. Numune Hastanesi Acil Servis ve Klinik Hizmetlerinin 21 Mayıs 2012 Pazartesi gününden itibaren Yazır’a taşınacağı, neden son güne kadar açıklanmamıştır? Neden kent merkezinde uygun bir yere taşınmamaktadır? Bu konuda hangi alternatifler gündeme gelmiştir? Numune Hastanesi yönetimi ile Bakanlık ve il yöneticileri arasında görüş ayrılığı var mıdır? Varsa nedir? Numune Acilin de taşınmasından sonra resmi hastanelerin Yazır’da birbirine çok yakın 3 Acil Servis (Beyhekim, Selçuklu Tıp ve Numune) birimi olacaktır. Buna karşın, Meram Tıp Acil Sevisinin de kent merkezinde olmadığı dikkate alındığında, resmi hastane olarak kent merkezinde tek kalan Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Acil Servis ve Klinik hizmetleri yükünü kaldıramayacağı ortadadır. Hastaların yatışının Yazır’da yapılması ve sağlık personelinin de hastaların takibi için sürekli en az yarım saat uzaklıktaki Yazır’a gidip gelmesi sürdürülebilir bir tedbir değildir” dedi.

“Kent merkezindeki Konya Hava Hastanesinden neden yararlanılmamaktadır? Doğum ve Çocuk Hastanesinin buraya taşınması fikri neden uygulanamamıştır? Sağlık Meslek Lisesinin de nereye taşınacağına dair net açıklama ne zaman yapılacaktır? Öğrencilerin ve velilerinin endişeleri giderilecek midir?” sorularına açıklık getirilmesi gerektiğini aktaran Kalaycı, sağlık hizmetlerinde aksaklıklara ve vatandaş ile sağlık çalışanlarının mağduriyetine meydan verilmemesi için alınan karar mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.