Yazın Yunanistan'a Giden Almanlar Kışın Antalya'ya Tatile Geliyor

Yazın Yunanistan'a Giden Almanlar Kışın Antalya'ya Tatile Geliyor

Aktif sezonda başka ülkelere tatile giden Alman turistler, kış sezonunda Side-Manavgat destinasyonuna gelmeye başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Side-Manavgat destinasyonunun 210 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Manavgat'a gelen...

Aktif sezonda başka ülkelere tatile giden Alman turistler, kış sezonunda Side-Manavgat destinasyonuna gelmeye başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Side-Manavgat destinasyonunun 210 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Manavgat'a gelen 4 milyon turistin yüzde 50'sini Alman turistler oluşturuyor. 25 yıldır bölgede tatil yapma geleneği bulunan Alman turistler, bu sene ülkelerinde havaların serin gitmesi, nemli havada tatil yapmama istekleri, ekonomilerin de daralma, İspanya ve Yunanistan'a gitmeleri sebebiyle aktif sezonda yüzde 50'lik rakamın yüzde 25 seviyesinde seyir takip ettiği belirtildi. Bölgede 20 Kasım'dan itibaren otellerin doluluk oranlarının yüzde 75'lerden yüzde 40'a düşmesi bekleniyor.

Turizmciler, yüzde 40'lara inmesi beklenen turist boşluğunu Alman turist canlılığıyla yüzde 50'liler seviyesinde tutmayı hedefliyor. Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bu sene son 20 yılın en düşük Alman turist azlığını yaşadıklarını söyledi. Değişik sebepler nedeniyle geçmiş yıllarda bölgeye gelen Alman turistlerin bu sene yüzde 50 oranında düşük geldiğini belirten Aydoğan, Almanya'da yaptıkları tanıtımların meyvesini vermeye başladığını, özellikle emekli turistlerde önümüzdeki günlerde gözle görünür bir artış beklediklerini kaydetti.

50 yaş üstü ve emekli Almanlar için Manavgat'ın iklim, coğrafya ve hava sıcaklığının uygun olmasına bağlı cazip olduğunu vurgulayan Aydoğan, "Önümüzdeki 10 gün içinde bölge destinasyonundaki otellerin doluluk seviyesi yüzde 35-40 seviyesine düşecek. Bizde bu düşüşün önüne geçmek için Almanya'da tanıtım çalışması yaptık. Hedefimiz kışın Manavgat'ta otellerin doluluk oranlarını yüzde 50, yüzde 60 seviyesinde tutmak. Yaz sıcağında tatil yapmak istemeyen Almanlar için kış sezonu başta fiyat olmak üzere çok uygun. Önümüzdeki günlerde 2 haftalık, 20 günlük, aylık ve 2 aylık taleplerin artacağına inanıyoruz. Aktif sezonda başka ülkelere kaptırdığımız Alman turistleri kışın bölgemize çekmek istiyoruz." dedi.

Türkiye Seyahat Acenleri Birliği Side Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, Alman turistlerin bölgenin bel kemiğini oluşturduğunu söyledi.

Bu sene Alman turistlerde düşüş yaşandığını belirten Özden, kış sezonunda bunu kapatmak için çalışma yaptıklarını söyledi. Bölgenin emekli Alman turistler, engelli, futbol ve bisiklet takımları için elverişli olduğunu kaydetti. Bölgeye gelen 4 milyon turistin yüzde 50 ile yüzde 55'ni Almanların oluşturduğunun altını çizen Özden, "Kış turizminde aktif sezonda yüzde 25 oranında Alman turist açığımızı kapatmak istiyoruz. Emekli turist talepleriyle otellerin doluluk oranını yüzde 50 oranında açık tutmayı hedefliyoruz. Alman turist bölgemizi çok iyi biliyor." ifadesini kullandı.

ALMAN TURİSTLERİN HARCAMA YAPMA POTANSİYELİ DİĞER MİLLETLERE GÖRE YÜKSEK

Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, aktif sezonda beklenilen ölçüde Alman turist gelmemesine bağlı pazarcı esnafının zor bir sezon geçirdiğini kaydetti. Alman turistlerin, diğer milletlere göre harcama potansiyellerinin yüksek olduğuna dikkat çeken Doğan, "Esnafımız Alman turist azlığına bağlı çok kötü sezon yaşadı. Pazar canlılığını Alman oluşturuyor. Aktif sezonda istenilen ölçüde Alman turist gelmeyince esnaf geçen yıl ki satışların yarısını zor yaptı. Almanların, diğer milletlere göre alışveriş yapma potansiyeli kat kat çok yüksek. Kış sezonunda beklenen Alman turist canlılığı oluşursa, aktif sezondaki kayıp bir nebze telafi edilebilir." şeklinde konuştu.

Manavgat, yıllık ağırladığı 4 milyon turistten yıllık ülke ekonomisine 3,7 milyar dolar ekonomik girdi sağlıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.