Yayıncılığın Geleceği Elektronik Kitaplar

Yayıncılığın Geleceği Elektronik Kitaplar

Dünyanın en büyük kitap fuarlarından biri sayılan Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı, 66. kez kapılarını açtı. Üç gün boyunca yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiği fuara Türkiye'de dahil olmak üzere 105 ayrı ülkeden geleneksel ve...

Dünyanın en büyük kitap fuarlarından biri sayılan Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı, 66. kez kapılarını açtı. Üç gün boyunca yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiği fuara Türkiye'de dahil olmak üzere 105 ayrı ülkeden geleneksel ve dijital yayıncılık yapan yedi binden fazla yayıncı katıldı.

Frankfurt Kitap Fuar'ına Türkiye'den 200'e yakın yayınevi ile katıldı. Zambak Yayın Grubununda yer aldığı fuarda Genel Müdürü Bayram Murat, "Fuarda dikkatimizi çeken en önemli gelişme dünyanın dijital yayıncılığa doğru önemli bir adım atmış olmasıydı." dedi.

Elektronik yayıncılık alanında Türkiye'nin dünya standartlarını yakaladığını görmenin mutluluk verici olduğunu söyleyen Murat, "Zambak yayınları olarak Türkiye'de elektronik yayıncılığı hızlandırmak için çok çalışıyoruz. Ürünlerimiz birçok okulda kullanılıyor. Böylece eğitim hem özelleşiyor hem de pratikleşiyor." şeklinde konuştu.

Zambak yayınlarının bu yıl 700 bin öğretmene ücretsiz içerik verdiğini ifade eden Murat, "Elektronik yayıncılığın gelişmesi için ürünlerimizi bu yıla mahsus olarak öğretmenlere ücretsiz kullanacağı şekle getirdik. Dilerse tabletine, cep telefonuna indirebilir veya web’den takip edebilir. Bu uygulama sayesinde elektronik kitap kullanımının daha da yaygınlaşacağına inanıyoruz." diye

konuştu.

'YAYINCILIĞIN GELECEĞİ ELEKTRONİK KİTAPLAR'

Yayıncılığın geleceğinin elektronik kitaplar olduğunu vurgulayan Murat; "Türkiye'de sınavlar olduğu müddetçe, öğrencilerin mutlaka daha fazlası, daha farklısı, daha güzel olanına ilgisi devam edecek. Yayıncılığın gelişme alanı ise elektronik yayıncılık olacak. Elektronik yayıncılığı ve dünyadaki yenilikleri kim yayınlarına monte ederse, onlar öncü olmaya devam edecekler. Biz de bunu yapıyoruz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.