Yaşlılar Ve Engelliler Ddy’dan Şikayetçi

Yaşlılar Ve Engelliler Ddy’dan Şikayetçi

65 yaş ve üzeri yaşlılar ile engelli raporu bulunan vatandaşlar, Devlet Demir Yolları’ndan (DDY) şikayetçi olduklarını söyledi.     Kırıkkale’den Ankara’ya giden Fevzi Karakoç (67), biletlerin üzerinde yaşlılara...

65 yaş ve üzeri yaşlılar ile engelli raporu bulunan vatandaşlar, Devlet Demir Yolları’ndan (DDY) şikayetçi olduklarını söyledi.

    Kırıkkale’den Ankara’ya giden Fevzi Karakoç (67), biletlerin üzerinde yaşlılara yüzde 50 indirim uygulandığını fakat bunun fiiliyata geçirilmediğini söyledi. Kırıkkale-Ankara tam biletenin 3.25 lira olduğunu, yaşlılardan yarı fiyatın alınması gerektiğini, fakat kesilen biletin 2.75’de kaldığını, belirten Karakoç, "Biz emekli insanlarız kıt kanaat geçiniyoruz. 1-2 liranın hesabını yapan insanlarız. Yarım ekmekle karnımızı doyuruyoruz. Durumumuz iyi olmadığından trenle yolculuk yapıyoruz. Durumumun iyi olsa neden otobüsle gitmeyeyim." dedi.

    Yaşlılara tam biletin yarı fiyatı uygulanması gerektiğini, fakat yüzde 20 indirim yapıldığını açıklayan Karakoç, "Aradaki fark ne oluyor? Yüzbinlerce emekli insan trenle yolculuk yapıyor. Bu indirim kimseye yapılmıyor mu? Çok merak ediyorum." diye konuştu.

    Çürük raporu verildiği için askerlik yapmadığını açıklayan Ömer Çelik de "Bilet alırken özürlü vatandaşlara indirim yapılması gerekiyor. Fakat bilet görevlileri bu konuda hassas değil. Özürlü vatandaşlara da tam bilet uygulaması yapılıyor." şeklinde konuştu.

    Tren ekspreslerinin gecikmelerinin artmaya başladığını ifade eden Kubilay Yüksel ise geçtiğimiz günlerde Van’dan Ankara’ya giden trenin 2.5 saat rötar yaptığını ve yüzlerce insanın mağdur olduğunu, ayrıca trene binen yolcuların ayakta gitmek zorunda kaldığını söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.