Yaşlılar Çocuklara Kitap Okuyarak Topluma Tekrar Kazandırılacak

Yaşlılar Çocuklara Kitap Okuyarak Topluma Tekrar Kazandırılacak

Almanya’da nüfusun yaşlanması ile birlikte yaşlı bakım yurtları sayısı da artmaya başladı. Buna bağlı olarak bu insanların sorunları da gündeme gelmeye başladı. Yaşlıların yurtlara yerleştirilerek toplumdan uzaklaştırıldığı ve...

Almanya’da nüfusun yaşlanması ile birlikte yaşlı bakım yurtları sayısı da artmaya başladı. Buna bağlı olarak bu insanların sorunları da gündeme gelmeye başladı. Yaşlıların yurtlara yerleştirilerek toplumdan uzaklaştırıldığı ve işe yaramazlık düşüncesiyle psikolojik sıkıntılar çektiği belirtiliyor.

Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) yaşlıların tekrar topluma kazandırılmasının yanında onlarında ‘işe yarıyorum’ düşüncesi verilerek kendilerini iyi hissetmelerine çözüm teklifleri gelmeye başladı. Teklifler içerisinde en önemlisinin ve uygulanabilir olanının bu insanların küçük çocuklara kitap okuması oldu.

En yakındaki ana okulları, okullar ve gençlik merkezlerinde yapılması düşünülen okuma teklifi konusunda KRV Sağlık Bakanı Barbara Steffens, “Çocuklara hikaye okumayı seven yaşlılar için bu, sadece güzel bir değişiklikten öte onları onore etmektir.” diyerek tekliften memnuniyetini dile getirdi.

Steffens eyalet genelinde 2200 yurt idaresine bir mektup yazarak 21 Kasım günü Almanya genelinde uygulanacak gençlere ve çocuklara kitap okuma projesine katılmalarını istedi. Bu proje ile genç ve yaşlılar arasındaki kaybolan irtibatın tekrar bir ivme kazanacağını ve yeni yeni fikirlere ilham kaynağı olacağı düşünülüyor. Proje ile yaşlılarla gençler yeniden aynı ortamda bulunacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.