‘Yaşam kalitesini  artıracak projeler’

‘Yaşam kalitesini artıracak projeler’

Zafer Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayhan Milci, yeni projelerle insanların yaşam kalitesini artıracaklarını belirterek, “Gençlerimize burs, insanlarımıza istihdam sağlayacağız ve taşeron işçileri kadroya alacağız” dedi

Zafer Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayhan Milci, projeleri hakkında bilgi virdi. Konya’da yaşanan konut sorununu çözmek için arazilerin geliştirilip, belediye öncülüğünde yeni konutların yapılmasını teşvik edeceklerini dile getiren Milci, barınma, trafik ve istihdam sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar da yürüttüklerini kaydetti.

GÜÇBİRLİĞİ HOLDİNG PROJESİ

“Doğru yatırım demek, istihdam demek, büyüme demek” diyen Milci, şunları söyledi: “Konya Güçbirliği Holding Projesiyle şehrimizi boydan boya metro ile donatacağız. Bu projenin finansmanını uluslararası fonlardan karşılayacağız. Konyalının cebinden bir kuruş para çıkmayacak. Bu hatları Konya halkının kurduğu şirket işletecek ve geliri Konya’ya kalacak. Ulaşım sorunu tarih olacak. Konya’nın yapısı raylı sisteme uygun olduğu halde bu noktada ciddi eksikler mevcut. Tabi bu Konyalıya sorun olarak dönüyor. Biz bu sorunu ortadan kaldırmak için şehrin belirlediğimiz bölgelerinden, Organize Sanayi Bölgesi’ne tramvay yapacağız. Üstelik fabrika sahiplerini bu işletmeye ortak edeceğiz böylelikle fabrikaların servis yükünü ortadan kaldırmış olacağız. OSB’de çalışan işçi servisi kaçırdığı zaman işe gidemiyor, fabrika sahipleri bu durumdan oldukça mustarip, sıkıntılı.3 senede yapılacak bu proje aynı zamanda trafik derdine de şüphesiz çare olacak.”

13-2-2.jpg

GENÇLERE BURS DESTEĞİ SÖZÜ

Konya’da üniversiteyi ilk 500 binde kazanan bütün öğrencilere devlet bursu kadar burs vereceklerini kaydeden Milci, “Bunlar gençliğimize sözümüz olsun. Bizlerin mücadelesi, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin hayatlarını sağlam zeminler üzerine inşa etmek üzere kurulu. Bunun farkında olan gençlerimiz. Bütün üniversite öğrencilerine interneti ücretsiz vereceğiz. Askere giden gençlerimizin tamamına asgari ücret kadar yol harçlığı vereceğiz. İlk 500 binde, üniversiteyi kazanan bütün öğrencilerimize devlet bursu kadar burs vereceğiz. Bunlar gençliğimize sözümüz olsun” dedi.

ENGELLİLERE DESTEK ARTACAK

Konya’da yaşayan engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracaklarını dile getiren Milci, sözlerini şu şekilde sürdü: “Engel sahibi vatandaşlarımız ikinci sınıf vatandaş olmayacak ister istemez hayatın içinde beyinlerde bulunan engellerin mağduru oluyor vatandaşlarımız. Biz beyinlerden engelleri kaldırıp hayatın içine hak ettiği yere oturtacağız vatandaşlarımızı. Engellilerimizin sosyal hayata ve iş hayatında daha aktif katılımlarını destekleyen eğitimler düzenleyeceğiz. En büyük sıkıntı ulaşım, bu noktada ulaşım kolaylığı sağlanacak il ve ilçelerimizde engelli yaşama uygun düzenlemeler yapacağız.”

TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINACAK

Belediyede çalışan taşeron işçileri kadroya alacaklarını kaydeden Milci, “Her sorun karşısında olduğu gibi bu sorunun karşısında da emek veren insanları mağdur etmeyeceğiz. Belediyede çalışan taşeron işçilerimizi hak ettikleri gibi kadroya alacağım” dedi. Düzensiz göçmenler ve sığınmacılar ile ilgili de çalışmalarının olduğunu aktaran Milci, “Misafirliğin kısa olanı makbuldür. Ayrıca herkes vatanında mutludur. Suriyelinin terk ettiği topraklar bugün farklı bir yol için dizayn ediliyor, burada kalan Suriyelilerin geride kalan yurttaşlarını akrabalarını eşlerini dostlarını her şeyden önce vatanlarını düşünerek geri dönmeleri gerekiyor. Ülkemizin ekonomik olarak da demografik olarak da bu külfeti kaldıracak sabrı da gücü de kalmadı. Biz de sığınmacıları güvenli bir şekilde vatanlarına göndermek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Milci, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Ülkemizde milletimize harcama yapılacağı vakit kemer sıkmak gerektiği söylenir makam sahiplerinin harcamaları gündeme gelince itibardan tasarruf olmaz diyerek açıklama yapılır. İtibarınızın yerinde olmasını sağlayan en büyük unsur vatandaşınızın refah seviyesi ve aldığı hizmettir. Lüks makam araçları ile itibar sağlayan, saltanat süren makamlar bizim yönetimimizde tarih olacak. Konyalı bilsin ki, bütün projelerimizi gerçekleştireceğimiz kaynak da, para da var. Yeter ki bu kaynağı ve parayı Türk milletinin menfaatine ve yararına kullanmak isteyelim.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.