Yarışma izdihamı

Yarışma izdihamı

Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen EKİP42 kapsamında “Siyeri Nebi - Bana Peygamberimi Anlat” yarışmasının kazananlarına ödülleri düzenlenen tören ile verildi. Yoğun ilgi nedeniyle salonda izdiham oluştu

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda düzenlenen programa öğrenciler ve velileri sığmayınca çok sayıda vatandaş salona giremedi. 24 ilkokulda 4. sınıf seviyesinde düzenlenen yarışmaya öğrencilerle birlikte velileri de katılmasıyla bir ilk gerçekleştirildi. Veliler ve öğrenciler aynı sırada sınava girdi. Yarışmaya Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği (Rida-Der) ve Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu da destek verdi. Yarışma kapsamında 5 bin 500 kişiye Siyer-i Nebi kitabı dağıtıldı.

ÖNDERİMİZİ TANIMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kur-‘an tilaveti ile açılan program Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban’ın konuşması ile devam etti. Salona giremeyen misafirler noktasında üzüntü duyduğunu belirten Kaban, “Böyle bir programda dışarıda kalmak onurdur. Bundan sonraki etkinliğimizi sadece 24 okulda değil, tüm okullarda ve büyük bir salonda yapmayı hedef koyduk. EKİP42 seferberliğinin üst başlığı ‘O oku buyurdu, okuyoruz’dur. İnsana en çok okumak yaraşır. Bu kapsamda 5 bin 500 kitap dağıttık ve bu kitaptan sorumlu olmak üzere öğrenci ve velilerimiz sınava girdi. İlk 20’ye girenlere ödüllerini vereceğiz” dedi. Allah’ın Peygamberimizi en güzel örnek olarak tanımladığını söyleyen Kaban, şöyle konuştu: “Kainatta insandan başka okuyan varlık yoktur. Okumak insan olmanın bir gereğidir. Peygamberimiz tek önder ve liderdir. Okuyarak onu tanımaya çalışıyoruz.”

ÖRNEK NESİLLER YETİŞECEK

Daha sonra söz alan Rida-Der Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kalender de böyle bir programa katkı vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Buradaki evlatlarımızdan örnek nesiller yetişecek” şeklinde konuştu. Daha sonra ödül törenine geçildi. Veliler ve öğrenciler olarak iki dalda ilk 20’ye girenlere ödülleri verildi. Yapılan yarışmada öğrenci dalında 1. olan ilk 20 öğrencinin isimleri ise şöyle: "Ayşenur Özdemir, Mustafa Emreçil, Raziye Sude Çalış, Al Kemal Özdemir, Zeynep Azra Şahin, Halit Buğdaycı, Feyza Şahin, Yusuf Kaya, Fatma Nur Sevimeli, Ali Osman Kaya, Eren Yiğen, Meliha Rana Yalçın, Fatmanaz Demir, Mehmet Gün, Firkan Okur, Hüseyin Bulut, Zeynep Çimen, Erdal Çiftçi, Nisanur Çınar, Kevser Harmankaya, Ceren Ekici, Süleyman Yenilmez, Ayşenur Yalçın, Hacı Erçetin.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.