Yardımlar yıl sonuna kadar sürmeli

Yardımlar yıl sonuna kadar sürmeli

Deprem bölgesine yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor. Sıcak yemek ihtiyacını karşılamak adına aşevleri, depremzedelere hizmet vermeyi sürdürüyor. Dernekler, vatandaşların en az yıl sonuna kadar yardıma devam etmesi gerektiğini söylüyor 

Yıkıcı depremin üzerinden 1 aydan fazla bir süre geçti. Birçok STK, dernek, vakıf deprem bölgesinde yaraların sarılması adına canla başla mücadele etti. Bu kuruluşlar arasında Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de yer aldı. Cansuyu, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ile birlikte İskenderun, Hatay, Türkoğlu, Pazarcık, Elbistan, Adıyaman, Malatya gibi birçok noktada faaliyet yürüttü, yürütmeye de devam ediyor. Zaman geçse de bölgenin ihtiyaçları bitmiyor. 

4-3-5-1200x800.jpg

DEPREMZEDELERİN İHTİYACI BÜYÜK ORANDA KARŞILANIYOR

Konu ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya İl Temsilcisi İsmail Tozan, deprem bölgesine yardımların devam ettiğine ve ettirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Eleman noktasında bir problem yaşamadıklarını, sirkülasyon sağlayarak, süreci yürüttüklerini ifade eden Tozan, “Önceki gün Akşehir'den Adıyaman'a 1 TIR dolusu su gönderdik. Allah, hayırseverlerimizden razı olsun” dedi. Bölge halkının ihtiyaçlarının çoğunlukla karşılandığını belirten Tozan, “Bir dönem herkes çadır istiyordu. Bu konu, büyük oranda çözüldü. Soba, kömür isteniyor, çözülüyor. Depremzedelerimiz Allah'ın izniyle boşa dönmüyor” dedi. 

4-5-2.jpg

AŞEVLERİNİN EN AZ YIL SONUNA KADAR AÇIK KALMASI GEREKİR

“Deprem bölgesini ve insanlarımızı asla unutmamalıyız” diyen Tozan, daha sonra şunları kaydetti: “1-2 ay yardım yapıldı, her şey bitti demek doğru olmaz. Depremin yıkıma uğrattığı birçok ilde kurulan aşevlerinin en az yıl sonuna kadar hizmet vermesi gerekir. İnsanlara çadır verildi ama iş bitmedi. Bu insanların yemek pişirebilecek alt yapısı, düzeneği yok. Sıcak yemek ihtiyacı oluyor. Bu ihtiyaca karşılık vermek gerekir. Dağıtımlar devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Adıyaman'daydık. Antalya'dan bir vatandaşımız TIR dolusu sebze ve meyve göndermişti. Bir vatandaşımız, tonlarca balık göndermişti. 2 gün boyunca insanlarımıza balık pişirildi, ikram edildi. Vatandaşlarımız, bu süreçte gerçekten çok hassasiyet gösterdi yardım konusunda. Bu hassasiyetin devam ettirilmesi gerekir. Depremin olduğu ilk süreçte bölgeye bireysel gidilmenin işlerin aksamaması adına önemli olduğunu düşünüyorduk. Bugün tam tersi. Her insanın, imkânı varsa, gidip bölgeyi görmesi, ders çıkarması gerekir. İbretlik yerler orası. Sizler aracılığıyla vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum. Lütfen yardımlara devam edin. Bu kardeşlerimizin yarasını el birliğiyle saracağız. Bu zorluğu, birlikte aşacağız.” 

EMRE ÖZGÜL

4-1-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.