Yaptığı Resim İle ‘ekmek İsraf Etmeyin’ Dedi

Yaptığı Resim İle ‘ekmek İsraf Etmeyin’ Dedi

Adana Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Ekmek İsrafını Önlemek’ amacıyla düzenlenen ‘Resim Yarışması’nda Özel Burç Vural Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Gülay Taş, Seyhan ilçesinde birinci, Adana genelinde ise...

Adana Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Ekmek İsrafını Önlemek’ amacıyla düzenlenen ‘Resim Yarışması’nda Özel Burç Vural Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Gülay Taş, Seyhan ilçesinde birinci, Adana genelinde ise ikinci oldu.

Adana Valiliği ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ekmek israfının önlenmesi amacıyla ortaokul öğrencilere arasında resim yarışması düzenlendi. Adana genelinde düzenlenen yarışmaya öğrenciler büyük ilgi gösterirken, ortaya birbirinden güzel resimler çıktı. Ekim ayında düzenlenen yarışmanın sonucu ise Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ın da katıldığı törende öğrencilere ödülleri verildi. Düzenlenen törende konuşan Turan Akpınar, ekmek israfının ülke ekonomisine olan zararlarını anlatarak, bu kaybı ancak bilinçli bir nesil yetiştirilerek önlenebileceğini söyledi.

Adana genelinde düzenlenen yarışmanın sonucunda ise Özel Burç Vural Ortaokulu, 2 ödülün sahibi oldu. Yarışmaya katılan 6-B sınıfı öğrencisi Gülay Taş yapmış olduğu tek bir resim ile Seyhan ilçesinde birinci, Adana genelinde ise 2. oldu. Gülay Taş’ın ekmek israfı konusunda elde etmiş olduğu bu başarı ise Özel Burç Vural Ortaokulu’nda düzenlenen tören ile kutlandı.

Yaptığı resim ile özellikle anne ve babalar olmak üzere tüm insanları ekmek israf etmemeleri konusunda uyardığını belirten Gülay Taş, yaşadığı sevinci dile getirdi. Okuluna ve öğretmenlerine teşekkür eden Gülay Taş, "Öğretmenlerimizin anlaşmış ekmek israfı konusunu resim ile anlatmaya çalıştım. Ve yapmış olduğum bu resim ile dereceye girdim. Çok mutluyum. Ekmek israfı önlemek için resimler yapmaya devam edeceğim." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.